Открийте ни и в

Lifestyle

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Победителят в конкурса ще бъде избран от седемчленно жури и общото събрание на БДЗП и ще спечели парична награда от 3000 лв и реализация на проекта.

Българско дружество за защита на птиците обявява конкурс за нова визуална идентичност на организацията с краткото й наименование “Птиците”. Конкурсът идва като логичнa стъпка в развитието на една от най-големите природозащитни организации у нас, която работи за опазването на птиците в съвременната околна среда от 28 години с все по-голяма разпознаваемост, засилено присъствие в публичното пространство, и постоянно нарастваща численост на членове и поддръжници.

Целта на промяната на логото и изработката на нова визуална идентичност е да подобри комуникацията с аудиторията и посланията на БДЗП да достигат до по-широк кръг от хора. Мисията на организацията е все повече хора да разбират защо опазването на птиците и техните места не е лукс, а индикатор за състоянието на средата, в която живеем. Новото лого на БДЗП трябва да импонира на функцията на организацията и да съдържа символа й – стилизиран образ на египетски лешояд, както и краткото наименование на организацията „Птиците“.

В конкурса имат право да участват български и чуждестранни дизайнери или колективи, като няма задължителни изисквания за професионална квалификация, образование или професионален опит. Всеки участник може да изпрати не повече от 3 предложения. Логото трябва да съдържа изображение на египетски лешояд или друга граблива птица; или да е свързано с идеята за защита на птиците. То трябва да се отличава с графична яснота и съвременна визия и същевременно да бъде лесно разпознаваемо и привлекателено, да носи духа на организацията – открит, позитивен, активен, отговорен, приятелски. Дизайнът на логото трябва да е авторски, оригинален, нов, да не копира или напомня на съществуващи лога.

Победителят в конкурса ще получи финансова награда в размер на 3000 (три хиляди) лева при сключване на договор за преотстъпване на авторските права. В хода на конкурса ще бъдат обявени от 3 до 5 финалисти чрез гласуване от страна на жури в състав:

– Нада Тошева – изпълнителен директор на БДЗП;

– Емилия Янкова – директор комуникации на БДЗП;

– Емил Тодоров – председател на УС на БДЗП;

– Веселин Вълев – член на УС на БДЗП;

– Илиан Илиев – криейтив директор на рекламна агенция Ogilvy Sofia;

– Филип Бояджиев – преподавател в Национална художествена академия;

– доц. д-р Илия Груев – преподавател в Национална художествена академия, специалност „Графичен дизайн“.

Критериите за оценка на предложенията са тематична насоченост, стилистична издържаност, оригиналност и съвременно излъчване. Авторите на избраните предложения ще имат възможност да презентират и обяснят проектната си идея по време на събеседване с журито. Финалното решение за нова визуална идентичност на БДЗП ще бъде взето на Общо събрание на БДЗП през есента на 2016 г. С дизайнера на избраното предложение БДЗП ще сключи договор за поръчка за изработка на цялостна графична идентичност, срещу което победителят ще получи наградата, предвидена в настоящите правила.

Повече информация и правила за конкурса можете да намерите на:

www.bspb.org

www.facebook.com/BSPBirds

Запитвания и предложенията се изпращат на електронен адрес: logo@bspb.org

Краен срок за предаване на предложенията: 15.08.2016 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

MIKA

публикувано

на

от

Най-големият специализиран сайт за книги и четене у нас “Аз чета” и Читалище.то поставят началото на своя поредица месечни онлайн срещи в рамките на съвместния “Проект 48”, посветен на медийната грамотност. Първият разговор с тема “Честно за медиите” на 21 януари от 20 ч. ще бъде с участието на журналиста Доника Ризова. Излъчването ще бъде на Facebook страницата на “Аз чета”.

Гостът Доника Ризова е журналист и PR експерт с над 20-годишен опит, травъл блогър и детски писател. Започва кариерата си в Дарик радио, а след това е автор и водещ на предаването „Медиите он ер“ по телевизия България он ер.

“Неслучайно решихме да започнем поредицата с Доника, защото тя е един от последните журналисти, наблюдавали отблизо в ефир какво се случва с медийната среда у нас. Комбинирано с дългогодишния ѝ опит в медиите, това ще ни позволи да направим един полезен и достъпен разговор за зрители от всички възрасти”, казва създателят на “Аз чета” Александър Кръстев, който ще бъде водещ на онлайн събитието.

Датата за първата среща не е случайна – на 21 януари се навършват 71 години от смъртта на Джордж Оруел. Неговият роман “1984” е основното вдъхновение за “Проект 48” и в началото на март ще бъде издаден с нов превод в рамките на кампанията за медийна грамотност. По този повод в четвъртък в “Аз чета” ще бъде публикувана за безплатно четене и първата глава от книгата с превода на Борислав Стефанов.

Продължава и набирането на средства в подкрепа на “Проект 48” в Platformata.bg. Те ще бъдат използвани за финансиране както на издаването на книгата, така и за започващите през февруари отворени онлайн лекции за медийна грамотност и фалшиви новини в партньорство с различни библиотеки в страната.

Повече информация за инициативата може да бъде открита и на официалния ѝ сайт Project48.net.

Продължете понататък

Lifestyle

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

MIKA

публикувано

на

от

България е една от първите държави в Европа, в които дизайнът на AppGallery, собственият магазин за приложения на компанията, предлага изцяло нов начин на откриване и ползване на хиляди приложения и игри. Новият дизайн на AppGallery усъвършенства интуитивността при търсене, видимостта на ключово съдържание, включително локално такова, улеснява навигацията в галерията и е предпоставка за още по-ползотворно сътрудничество на Huawei с локалните доставчици на приложения.

Развитието на дизайна на AppGallery отразява успеха на самата екосистема от приложения, достъпна през собствения магазин на Huawei с потребителска база, вече надхвърляща 500 милиона активни потребители месечно. Новият дизайн подчертава всички приложения и игри с по-големи и дръзки елементи по време на цялото потребителско изживяване.

Свеж дизайн при търсене

С изцяло новия интерфейс на AppGallery, Huawei се фокусира върху интерактивно търсене, което позволява приложенията да се показват с поразителни визуални ефекти и допълнително дигитално съдържание, в по-малко стъпки. Този подход е в полза на по-доброто комуникиране и промотиране на повече приложения от разработчиците, като те са по-бързо и лесно откриваеми от потенциалната си аудитория.

Например, в раздел „ Препоръчани“ приложенията са подредени под формата на карти. Това означава, че потребителите не само виждат селекция от приложения и игри, ръчно подбрана от екипа на AppGallery, но могат да получат и подходящо свързано съдържание, включително статии, експертни ръководства и отзиви. Препоръчаните раздели се актуализират на всеки 3 дни, подобрявайки потребителското преживяване. Потребителите ще могат да превъртат отгоре надолу като ще и от нови към по-стари публикации.

В новия интерфейс точно под раздела “Препоръчани” се намират разделите „Кампании“ и „Подаръци“, едни от най-популярните секции сред активните потребители. Разделът “Кампании” предлага промоции, включително лотарии, кешбек оферти и предизвикателства, за спечелване на награди. Повечето от предложенията са локализирани, което води до по-високо ниво на взаимодействие с потребителите. Разделът “Подаръци” позволява на потребителите да спечелят подаръци от разработчиците на приложения в замяна на изтегляне или регистрация в техните приложения. Това може да включва безплатни премиум услуги за определен период или допълнителни кредити, които да се използват в игри и са чудесен механизъм за разработчиците, с който да стимулират потребителите да правят нови търсения в AppGallery.

„Приложения“ и „Игри” вече могат да бъдат разгледани в два ексклузивни раздела, които предлагат на потребителите по-разширено и фокусирано търсене. Освежени са и самите страници на приложенията с цел улесняване на потребителите при откриване на отзиви и оценки.

Изобилие от дигитално съдържание

“AppGallery се обогатява с нови ключови локални и глобални приложения всеки ден и ние искаме нашите потребители да се възползват от това растящо богатство от съдържание“, споделя Лонгруи Циу, мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония. „Обновеният дизайн на AppGallery позволява на потребителите ни лесно да разглеждат подбраното специално за тях съдържание и да откриват неочаквани изкушения“

Основен фокус на Huawei е да предоставя приложения с локално значение за потребителите, поради което в новия дизайн на AppGallery ще бъде давано предимство на местните тенденции и нужди. Редакционен екип ще се грижи за визуализирането на съобразени с тях приложения и игри, както и за редакционно съдържание с ценни идеи, съвети и специални селекции на скрити съкровища.

AppGallery предлага голямо разнообразие от глобални и локални приложения в 18 категории, включително игри, социални медии, образование, фото&видео, храна&напитки, транспорт&билети, пазаруване и други. Сред премиум предложения на AppGallery са приложението за съобщения и обаждания Viber, приложението за градска мобилност Moovit, европейската услуга за онлайн обучение, базирана на игри, Kahoot!, и много други. На локално ниво вече успешно са интегрирани приложения на Банка ДСК, ПИБ, Пощенска банка, ЦКБ, ОББ, phyre, iCard, ePay, “Теленор”, A1 и VIVACOM, включително техните дигитални портфейли A1 Wallet и Pay by VIVACOM, Happy Delivery, Foodpanda, Grabo, Bulsatcom, Vbox, Yellow Taxi, АБВ Поща и още много.

Новата версия на AppGallery стартира в Европа на 15 Януари в избрани държави, сред които е и България.

Продължете понататък
Обществопреди 54 минути

Започва работилница за Перловска и Владайска река

Lifestyleпреди 7 часа

Кампанията за медийна грамотност “Проект 48” започва месечни онлайн срещи с честен разговор за медиите

Музикапреди 7 часа

Виктория с три награди за най-добър онлайн концерт

Lifestyleпреди един ден

Huawei обновява дизайна на AppGallery до изцяло ново изживяване при търсене

Lifestyleпреди един ден

Danonino стартира кампания „Голям порасни, големи добрини прави“

Музикапреди един ден

Marto G и LoRa със стоплящ сърцата хит

Lifestyleпреди един ден

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

Културапреди един ден

Публикуван е вторият том от Курса по криминалистика на проф. д.ю.н. Йонко Кунчев

Tехнологиипреди един ден

Всички смартфони Nokia са с отстъпки до 100 лв. в онлайн магазина на VIVACOM

Обществопреди един ден

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

Горещо