Connect with us

Кино

Бъмбълби, Съучастникът и Сезон на Стивън Спилбърг по TV1000

Avatar

Публикувано

на

снимка: © Paramount

TV1000 отбелязва Международния ден на жената със запомнящите се и завладяващи женски роли в киното – сред  актрисите, които  ще видите  по филмотечния ТВ канал са Джулия Робъртс, Рейчъл МакАдамс, Сърша Ронан и още.

В самия край на месеца пък  сме посветили ефира си на един от най-големите кино творци на нашето време – режисьора Стивън  Спилбърг  с рубрика от негови филми, сред които  четири от заглавията от франчайза за Индиана Джоунс, „Съучастникът“ с Том Круз и „Спасяването на редник Райън“ с Том Ханкс.

Още на 10 март, обаче, дебютира един от най-обичаните персонажи на телевизионния и кино екран в последните години – Бъмбълби!

Бъмбълби

Advertisement

Неделя 10 март в 19:30 ч.

Режисьор: Травис Найт

В ролите: Хейли Стайнфелд, Хорхе Лендеборг младши, Джон Сина

Бягайки през 1987 г., Бъмбълби намира убежище в автоморгата на малък калифорнийски крайбрежен град, когато Чарли, която съвсем скоро ще навърши 18 години и се опитва да намери своето място в света, го открива очукан и повреден. Когато Чарли съживява Бъмбълби, тя бързо научава, че това не е обикновен жълт Фолксваген „костенурка“…

Рубрика: Седмица на жената

Advertisement

От понеделник 4 март до неделя 10 март в 22:00 ч.

TV1000 с гордост отбелязва динамичните и завладяващи женски роли в киното по повод на Международния ден на жената!

Присъединете се към нас за кинематографично пътешествие с емблематичните жени в „Обвързан“, „Ерин Брокович“, „Хана“ и много други; от криминални трилъри до исторически драми, станете свидетели на силата и издръжливостта и изследвайте завладяващите светове и триумфите на тези героини.

Нощен полет

Събота 16 март в 22:00 ч.

Advertisement

Режисьор: Уес Крейвън

В ролите: Рейчъл Макадамс, Килиън Мърфи, Браян Кокс

Лиза Райзърт мрази да лети, но ужасът, който я очаква по време на нощния полет до Маями, няма нищо общо със страха от летене…

Мигове след излитането Джаксън, който седи до Лиза, я заплашва и разкрива истинската причина, поради която е на борда: той участва в заговор за убийството на богат и могъщ бизнесмен и Лиза е ключът към успеха му. Ако тя откаже да сътрудничи, баща ѝ ще бъде убит от човек, очакващ обаждане от Джаксън…

Във филма участва и изключително популярния в момента Килиън Мърфи, който събира почти всички филмови награди този сезон за ролята си в „Опенхаймер“.

Advertisement

снимка: © Paramount

Съучастникът

Вторник 26 март в 22:00 ч.

Режисьор: Майкъл Ман

В ролите: Том Круз, Джейми Фокс

Advertisement

Винсънт (Том Круз) е хладнокръвен наемен убиец в разцвета на кариерата си. Макс (Джейми Фокс) е таксиметров шофьор с големи, но неосъществени амбиции. В една паметна вечер, Макс трябва да кара Винсънт докато той върши работата си – една нощ, пет спирки, пет убийства и едно бягство.

Но след всичко това, нито един от двамата мъже вече няма да бъде същия, защото… това е вечерта на промените.

снимка: © Paramount

Четири филма от поредицата за Индиана Джоунс

Raiders of the Lost Ark (1981)

Advertisement
  1. Правителството на САЩ дава на археолога и безстрашен авантюрист Индиана Джоунс решаваща отговорност – да търси свещения кивот. Героят обаче не знае, че не е единственият, който се интересува от находката.

Първият филм струва 18 милиона долара и събра почти 390 милиона долара в световния бокс офис. Филмът спечели пет награди „Оскар“.

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

1935 г. – година преди събитията в първия филм. Индиана Джоунс и екипът му се озовават насред Хималаите някъде в Индия. Те ще трябва да влязат в храма на богинята на смъртта и да се бият с безмилостните езичници.

Продължението е по-зрелищно, динамично и мрачно. Индийското правителство не разреши снимки, така че филмът е заснет в САЩ, Англия, Шри Ланка и Китай.

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

  1. Богат бизнесмен моли Индиана Джоунс да намери изчезналия баща на Индиана, който търси легендарния Свещен Граал. Уликите водят Индиана до Венеция, а оттам в лапите на нацистите, които също търсят свещения съд.

Този филм е любим на много фенове, включително Стивън Спилбърг. Може би защото срещна бъдещата си съпруга Кейт Капшоу на снимачната площадка. Бракът им продължава да е непоклатим и до днес.

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Advertisement

Изминали са двадесет години от последното приключение на Индиана Джоунс.

Действието се пренася във времето на Студената война. Джоунс търси Кристалния череп, артефакт с изненадващо силно магнитно свойство. Съветските военни отдавна се интересуват от предмета.

За да пресъздаде духа на предишните серии от поредицата, Стивън Спилбърг избягва използването на модерни компютърни ефекти. Филмът е заснет на лента, а не с цифрова камера.

Петата и последна глава от епоса за Индиана Джоунс, озаглавена „Индиана Джоунс и колелото на съдбата“, излезе 2023 г. Актьорът вече е на 79 години по време на снимките, но въпреки това изпълнява повечето каскади сам.

Четирите филма за Индиана Джоунс, заедно със „Съучастникът“ и „Спасяването на Редник Райън“ са част от специалната рубрика „Сезон на Стивън Спилбърг“ по TV1000 – от 25 до 31 март.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement