Connect with us

Кино

Великите мистерии на човечеството и жените на фронта по VIASAT HISTORY 

Avatar

Публикувано

на

снимка: © ZDF

От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо – и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата – новият сезон на „Митове: Великите мистерии на човечеството“ по Viasat Historyот 14 март – изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.

„Втората световна война – жените на фронта“ – поредица в три части от 18 март – изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война.

Митове: Великите мистерии на човечеството

Премиера от четвъртък 14 март в 22:00 ч.

Advertisement

Големите митове са ни завладявали от хиляди години; необясними феномени, места, забулени в мистерия, и супергерои ни удивляват, но какво би било, ако легендите се окажат нещо повече от измислица? Изследователи по целия свят работят за разкриването на най-големите мистерии на нашето време. Във всеки епизод от този сериал учените откриват древни гробници, изследват артефакти и тръгват на експедиции в търсене на произхода на легендите. От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо – и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата – този сериал изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.

снимка: © Woodcut Media

Втората световна война – Жените на фронта

Премиера от понеделник 18 март в 22:00 ч.

Този сериал от три части изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война. Сериалът хвърля най-накрая светлина върху някои от най-опасните, смели и неписани истории на жените, водещи битката, противопоставяйки се на очакванията, преодолявайки предразсъдъците и често превъзхождайки своите колеги.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement