Connect with us

Lifestyle

Велико Търново ще бъде домакин на „Книги за смет” на 23 май

Avatar

Публикувано

на

Knigi za smet 2

Над 7 тона събрани и рециклирани пластмасови отпадъци и повече от 4200 броя раздадени книги. Това е равносметката от третото издание на кампанията „Книги за смет” в София и Пловдив. Опашките от ентусиасти и в двата града започнаха часове преди обявеното начало, но преминаваха достатъчно бързо. Най-търсената книга тази година беше „Магьосникът от Оз”, издадена в нов тираж и специално за кампанията.

„Книги за смет” продължава на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас. За първа година кампанията ще се случи и в старопрестолния град на 23 май, събота, с подкрепата на Община Велико Търново. Локацията е Mall Велико Търново на ул. Оборище 18, началният час отново е 10.00 часа.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Knigi za smet (1)[/media-credit]

За да участвате е нужно да предадете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга. Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Извозването и рециклирането на пластмасовите отпадъци в избраните градове се осъществява от най-голямата Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки у нас – Екопак България АД.

Кампанията се организира от издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, Екопак България, The Mall, община Бургас, община Пловдив и община Велико Търново.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Knigi za smet (3)[/media-credit]

Advertisement
Continue Reading
Advertisement