Connect with us

Събития

Веси Бонева е русалката в поп-опера по Оскар Уайлд

Avatar

Публикувано

на

VessyBoneva

Веси Бонева отново ще влезе в ролята на русалка, този път в първата в света поп-опера „Рибарят и неговата душа“ по едноименната приказка на Оскар Уайлд. Премиерата на уникалния спектакъл ще бъде на 19 май 2015 г. в зала 1 на НДК.

На сцената се срещат симфоничен оркестър с поп-рок банда, балет в неговите най- разнообразни форми, хор и любими на българската публика изпълнители – солисти.

Poster

„За мен ролята на русалката е сбъдната детска мечта. Още от ранна детка възраст обожавам „Малката русалка“. През 2006 година имах невероятния шанс да я озвуча на български. За това вярвам, че няма случайни неща, след като ми се обадиха миналата година Ани Топалова и Минко Ламбов, които ми направиха предложение да се включа в поп-операта отново в този образ! Ще бъде едно невероятно изживяване за всички!“, споделя Веси Бонева.

„Рибарят и неговата душа“ обединява работата на симфоничен оркестър и поп-рок бенд, балет в неговите най-разнообразни форми, хор и солисти. В поп-операта участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството, любими имена на българската публика. Актьорът Ненчо Балабанов се преобразява в ролята на Рибаря, Веси Бонева e Русалката, певицата Амалия Ненова – Душата, Мариана Попова – Магьосницата, Стефан Владимиров влиза в образа на Отеца, Димо Алексиев е Разказвачът, със специалното участие на Джони Илиев.

Poster2

Почитателите на поп-оперното изкуство ще имат възможността да се насладят на 2 часа омагьосваща музика, завладяващи костюми и хореография. Сценографията е представена като триизмерна прожекция – симулация на декор и атмосфера, като са използвани техники като 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи.

Повече за спектакъла можете да откриете на официалния сайт на „Рибарят и неговата душа“: http://www.pop-opera.org/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement