Connect with us

Култура

Вечната класика „Рейнман“ с Том Круз и Дъстин Хофман е звездата в програмата FilmBox Extra

Avatar

Публикувано

на

4 jpg

Филмът е големият победител на 61-вата церемония по връчване на наградите „Оскар“, печелейки 4 статуетки

FilmBox Extra ще предложи на зрителите емоционално филмово изживяване този уикенд. В събота (25 май) от 22:00 часа Том Круз и Дъстин Хофман влизат в главните роли в американския драматичен филм „Рейнман“.  Режисирана от Бари Левинсън, лентата разказва тъжната история на аутистичния гений Реймънд Бабит и неговия егоцентричен брат Чарли Бабит, чиято неочаквана среща преобръща живота им. Продукцията се превръща в класика и визитна картичка на всички хора с увреждания. 

За ролята на Реймънд в „Рейнман“ Дъстин Хофман се подготвя в продължение на една година, като прекарва време с аутисти и семействата им, опознавайки начина им на живот и затрудненията, които изпитват всекидневно. Невероятната актьорска игра на Хофман му носи Оскар за „Най-добър актьор“ и похвали от цялата филмова гилдия. Лентата печели още три статуетки Оскар за сценарий, режисура и най-добър филм, както и „Златна мечка“ на Берлинския международен фестивал за режисурата на Бари Левинсън. 

Във филма зрителите ще проследят историята на едно невероятно пътешествие, което братята Чарли и Реймънд Бабит повеждат заедно към Лос Анжелис. Или може би Реймънд е този, който определя посоката? От отказа му да пътува по натоварените магистрали до пълен психически срив заради пропуснато телевизионно предаване насред Оклахома, Реймънд докарва Чарли до ръба на търпението му, а след това напълно разчупва рамките на самовлюбения живот, който по-младият брат е свикнал да води. Как ще приключи това вълнуващо пътуване – можете да видите в събота (25 май) от 22:00 ч. по FilmBox Extra.

„Рейнман“ е само едно от интригуващите заглавия, на които зрителите могат да се насладят по каналите на FilmBox тази година. С редица холивудски и европейски продукции в своето портфолио, филмовите канали, които са част от глобалната медийна компания SPI International, са подготвили вълнуващи сюжети, с които да ви забавляват през годината. Всички продукции в каналите на FilmBox са вече достъпни в стрийминг услугата FilmBox+ – премиум услуга, която следва концепцията „Домът на доброто кино“ и предлага специално подбрана селекция от премиум VoD (video on demand) заглавия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement