Connect with us

Музика

Вижте програмата на София Фюжън Фест

Avatar

Публикувано

на

SFF visia

Вече обявихме, че на първото издание на София Фюжън Фест за първи път на една сцена ще свирят Bulgara, Kottarashky and The Rain Dogs, Oratnitza, Kayno Yesno Slonce, Del Padre, Balkan kHans и още осем български фюжън банди. В дневните часове обаче организаторите са подготвили още куп интересни мероприятия, които ще изпълнят малката зала на *Mixtape 5*.

Оратница

Оратница, снимка: ПР

диджериду. ръчна изработка

Диджериду, ръчна изработка

На 23-ти октомври (четвъртък) дневната програма включва:
14:00 часа: Изложение на ръчно изработени от български майстори инструменти. Участват диджеридута на Николай Стефанов, гайди на състав „Гайдуница“, кавали, изработени от Владо Чифлигаров, флай дръмове с автор Мартин Виденов, както и кахони и диджеридута от майстор Станислав Спасов.
Изложбата на Цветан Узунов ще представи образи на различни музиканти – известни и не толкова известни. В рисуването художникът съчетава смесена техника спрей и акрил, а картините му често участват в различни музикални проекти.
Koncerti.bg station е мобилна платформа, която пътува и гостува на различни фестивали и културни събития. Проектът ще предложи на посетителите музикална информация, материали за различни български банди и техен мърчандайз.
Всеки, който има музикален инструмент, може да го замени за друг или да го продаде по време на музикалната гаражна разпродажба на София Фюжън Фест. Това е чудесна възможност да се сдобиете с нов инструмент и да развиете музикалните си заложби.

16:00 часа: Започва уъркшоп по свирене на диджериду с водещ Николай Стефанов. През последните години този аборигенски духов инструмент навлиза доста успешно сред българските музиканти и е неизменна част от повечето фюжън проекти.

17:00 часа: Уъркшоп по свирене на гайда. Екипът на KabaGaida.com ще даде подробни обяснения относно устройството на каба гайдата, изработката й, както и демонстрация на първите стъпки в използването й. Всички присъстващи ще имат възможност да се докоснат до инструмента, както и да изпробват музикалните си способности.

Kayno Yesno Slonce

Kayno Yesno Slonce, снимка: PR

На 24-ти октомври музикалните изложения в малката зала на *Mixtape 5* са достъпни за посетителите на фестивала до 15 часа. И в двата дни концертите започват в голямата зала от 19:00 часа.

Билети за София Фюжън Фест (дневна + вечерна програма) може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. Юрий Венелин 12, както и онлайн от www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.
Цени на билетите : от 15 до 30 лв.

Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/648425041939753/

Advertisement

София Фюжън Фест се осъществява с медийната подкрепа на:
БНР, timeart.bg, sofialive.bg, actualno.com, mikamagazine.com, stand.bg, koncerti.bg, Djambore.com и peika.bg.

Continue Reading
Advertisement