Connect with us

Кино

Визионерският филм на Дисни УТРЕЛАНДИЯ е в кината и IMAX от този петък

Avatar

Публикувано

на

TOMORROWLAND BULGARIA

Дисни представя режисираната от двукратния носител на „Оскар“ Брад Бърд („Феноменалните“, „Мисията невъзможна: Режим Фантом“) вълнуваща приключенска мистерия УТРЕЛАНДИЯ, в която главната роля е поверена на носителя на „Оскар“ Джордж Клуни. Свързани от обща съдба, обезвереният бивш вундеркинд Франк (Клуни) и Кейси (Брит Робъртсън) – буден и оптимистичен тийнейджър, изпълнена с научно любопитство, се впускат в опасната мисия да разкрият тайните на енигматично място някъде във времето и пространството, известно само като УТРЕЛАНДИЯ. Това, което трябва да направят там, променя завинаги света и самите тях. В киноприключението се включва и Хю Лори.

  • Продуцент, режисьор и съавтор на филма е двукратният носител на Оскар Брад Бърд (Мисията невъзможна: Режим Фантом, Феноменалните). Съавтор на сценария е Деймън Линделоф (Стар Трек, сериалът Изгубени).
  • Утреландия (Tomorrowland) е създадена като част от Дисниленд през 1955.
  • Историята на филма започва със случайното намиране на кутия с етикет „1952” в студиата на Дисни. Кутията съдържа най-различни модели, скици, фотографии и писма, свързани със създаването на Утреландия и Световното изложение през 1964. За Световното изложение компанията Уолт Дисни създава три влакчета, революционни за времето си.
  • Успехът на Световното изложение в Ню Йорк позволява на Дисни да събере средства за разработването на центъра ЕПКОТ, чиято идея е да бъде продължаващ експеримент в градоустройството и градската организация, където технологиите срещат градското планиране, създавайки оптимален „жив” организъм. Уолт Дисни умира, преди ЕПКОТ да бъде построен, и идеята му е предефинирана от компанията.
  • Брад Бърд разкрива интереса си към анимацията едва 11-годишен и посещава студиата на Дисни. В рамките на следващите три години разработва 15-минутен анимационен филм, който грабва интереса на компанията, и те предлагат известния аниматор Милт Кал за негов ментор.
  • Сред локациите на УТРЕЛАНДИЯ са Град на изкуствата и науките във Валенсия, Испания; истинската площадка за изстрелване на ракети на NASA в Кейп Канаверъл, Флорида; ферма в Пинчър крийк, Албърта, където създателите на филма поръчват на местен земеделец да отгледа зимна пшеница в определен нюанс на кехлибарения цвят; специално засети за филма царевични полета в Ендърби, Британска Колумбия, Канада; влакчето “It’s a small world” в парка Дисниленд в Анахайм, Калифорния; плаж на Бахамските острови; Париж, Франция
  • Екипът изгражда като отделен декор монорелса, огромна енергийна сфера и масивен монитор, общо известни като Бриджуей плаза, в рамките на шест месеца до размерите на половин игрище за американски футбол с тегло от близо 16 тона.
  • В УТРЕЛАНДИЯ се използват няколко реактивни раници. Първата такава на младия Франк Уокър от 1964 използва елементи от прахосмукачка, версията й от 1984 е сериозно повлияна от дизайна на щурмоваците от Междузвездни войни, а във варианта от 2014 раницата се захранва от Тесла батерия.

 

Continue Reading
Advertisement