Открийте ни и в

Lifestyle

Виртуална реалност ни отнася от дивана в джунглата

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Без да напускаме комфорта на собствения си дом, вече е възможно да потеглим на далечни и вълнуващи пътешествия. Революционната услуга предлага виртуалната реалност на KLM iFly virtual reality, достъпна през онлайн платформата на авиокомпанията.

С помощта на най-модерните технологии, превозвачът предлага изключително близко до живото пътуване, за да вдъхнови хората да опознаят света. iFly улавя едни от най-красивите места в света в 360 градуса, а неин домакин е звездният и безстрашен шеф готвач и телевизионна сензация Киран Джетуа.  В първото пътешествие кенийският кулинар ще отведе пасажерите на KLM в тайландската джунгла, където заедно ще търсят най-забележителните зърна кафе на Земята.

„С въвеждането на виртуална реалност  KLM отново прокарва нов път към вдъхновението на хората, с  който да им осигури най-доброто изживяване. Нашето iFly електронно списание достига до милиони хора. С помощта на iFly сме в постоянно търсене на нови начини да ги вдъхновим да пътуват”, казва вицепрезидентът на KLM Боет Крейкен.

Деликатен производствен процес

В Тайланд Джетуа въвежда пасажерите на KLM в деликатния производствен процес  на кафето – от брането до чашата с ароматната напитка, който се случва с помощта на слонове. И благодарение на виртуалната реалност имаме възможността буквално да се изправим лице в лице с величествените животни.

Спиращи дъха видеоклипове

KLM има завидна репутация в прилагането на технологични иновации, осигуряващи на клиентите на авиокомпанията незабравими изживявания когато пътуват, а целта на iFly e да постави нов акцент върху тези усилия. Съвсем скоро iFly ще ни покаже спиращи дъха видеоклипове, които ще ни позволят да виждаме около себе си в 360 градуса. Ще имаме време да се насладим напълно на великолепието на заобикалящата ни реалност, сякаш сме там. Видеоклиповете ще бъдат достъпни с очила за виртуална реалност, както и през таблет или смартфон, така че всеки да може да се включи в дълги пътешествия, без да се лишава от комфорта на дома си. Ще можем да яздим по бреговете на реки, да видим и почти усетим слънчевите лъчи от различни кътчета на глобуса, да се разходим в тропически гори, да участваме в традиционни церемонии на местни племена или да опитомим слонове.

Следващата iFly продукция на KLM ще бъде в Хавай.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

Добре дошли в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс

MIKA

публикувано

на

от

Заповядайте в „Оздравителната Зона“ на д-р Бари Сиърс! Една книга за връзката на храненето с естествения оздравителен процес, от която са продадени над 6 милиона екземпляра само в САЩ. От 9 април в българските книжарници!

Защо хроничното възпаление води до наднормено тегло, болести и по-бързо стареене? Kак състоянието, наречено зона, може да оптимизира оздравителната реакция? Защо оздравителната реакция може радикално да промени медицината? Отговори дава „Оздравителната Зона“ (превод: Надя Баева, изд. Колибри), която разгръща изпитан подход към механизма на развитие на хроничните заболявания и съществуващата зависимост между тях и храненето, същевременно разсейва много заблуди в тази област. Авторът използва термина „зона“, за да опише физиологичното състояние, при което може трайно да се контролира интензитетът на предизвиканото от начина на хранене възпаление и така по-успешно да се въздейства на всеки тип хронично заболяване. По същество възпалението се явява пусков механизъм, който може да се потисне и изключи. Хормоните (ейкозаноиди), генерирани от една група мазнини, известни като омега-6 мастни киселини, отключват възпалението, докато друга група хормони (резолвини), извлечени от омега-3 мастни киселини, потискат възпалението.

Бари Сиърс е водещ авторитет в областта на въздействието на режима на хранене върху възпалителния процес. Интересът на д-р Сиърс към диетичния контрол на хормоналните и генетични реакции датира от публикацията на знаковата му книга „Зоната“, която се превръща в бестселър № 1 на „Ню Йорк Таймс“. От книгите му за технологията на Зоната са продадени повече от 6 милиона екземпляра само на територията на САЩ. Преведени са на 23 различни езика. „Оздравителната Зона“ описва в детайли кое съставлява оздравителната реакция и как предизвиканото от хранителните навици възпаление се е превърнало в движеща сила за много от здравословните проблеми, които изпитваме на различни етапи от живота.

Продължете понататък

Lifestyle

Значението на аминокиселините за нашето физическо и психическо здраве

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Кои са най-добрите хранителни източници, с които да си осигурим допълнителен прием на аминокиселини?

Стресът, забързаното ежедневие и прекаленото психическо и физическо натоварване обикновено засягат цялото ни тяло, ставаме напрегнати и нервни, започваме да имаме проблеми с концентрацията, а в дългосрочен план енергийните и минералните ни запаси се изчерпват по-рано. Въпреки това, с балансирана диета, допълнителен прием на аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите, и с достатъчно почивка, можем бързо да попълним запасите си. 

Когато става дума за физическо и психическо здраве, аминокиселините се споменават рядко, въпреки че тези органични съединения са градивните елементи на нашето тяло. Знаете ли, че цели 20% от тялото ни е изградено от протеини? 

Аминокиселините са в основата на изграждането на протеините и са най-разпространените компоненти на човешките мускули и други тъкани след водата. Има аминокиселини, които тялото ни може да създаде само при определени условия.

Такава аминокиселина е L-аргинин, чиято основна функция е да увеличи произвеждането на азотен оксид. Тъй като азотният оксид има съдоразширяващ ефект, L-аргининът подобрява кръвообращението, както и достигането на кислород, хранителни вещества, течности и хормони до клетките, освен че ускорява зарастването на рани в случай на наранявания.

Друго такова хранително вещество, производно на аминокиселина, е ацетил L-карнитин, който помага на клетките да се метаболизират. Множество проучвания показват неговите многобройни ползи за физическото и психическото ни здраве. Той има положителен ефект върху функциите на мозъка, стимулира паметта, подпомага активното мислене и намалява чувството на умора. Благодарение на неговата роля в процеса на разграждане на мазнините, той е смятан за изключително полезен помощник в борбата с излишните мазнини и се предлага и като хранителна добавка.

Въпреки че L-аргининът и ацетил L-карнитинът се произвеждат в нашата „вътрешна кухня“, тоест от нашето тяло, е важно да знаем, че физическият и психически стрес, динамичният начин на живот и интензивните тренировки могат да намалят тяхното произвеждане и дори да доведат до дефицит. Затова е важно да си подсигурим и допълнителен прием.

Знаете ли с кои напитки и храни можете да си набавяте допълнително аминокиселини в ежедневието си? 

Доказано е, че когато се приема от храна или напитка, се усвоява по-добре от организма, отколкото като хранителна добавка. Ацетил L-карнитинът се съдържа главно в червените меса и рибата, както и в яйца и някои млечни продукти, докато естественият източник на L-аргинин са орехите, слънчогледът, кафявият ориз и овесът, но и двете аминокиселини се намират също и в някои качествени енергийни напитки например. Приемът от външни източници е особено важен за активните спортисти, но също се препоръчва и при дейности, било то работа или хоби, които изискват дългосрочна, относително ниско интензивна физическа активност, и постоянна концентрация, като работа в офиса или компютърни игри.

Продължете понататък

Горещо