Открийте ни и в

Култура

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” вече по книжарниците

MIKA

публикувано

на

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” вече по книжарниците 31

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” ще ви запознае с над 200 допълнителни кристала, включително високовибрационни камъни за духовна алхимия, както и с наскоро откритите гренландски камъни. Великолепните илюстрации и пълното ръководство ще ви представят лечебните им качества, влиянието им върху заобикалящия ви свят и кармата ви. Този богат справочник включва кристали за усилване на енергията, пречистване на пространството и структурата на кристалното лечебно колело.

В енциклопедията са включени освен характеристики, лечебните свойства, и специфични цветове и форми на всеки от кристалите, също и теми като: как да почистим кристалите, как да ги активираме, как да ги избираме и съхраняваме.Обясняват се и още редица понятия като какво представлява кристалното лечебно колело и как се разполагат кристалите в дома или по тялото (според чакрите). В изданието се включени текстове, разясняващи:

  • Многообразие на кристалите
  • Вибрации на кристалите
  • Историята на кристалите
  • Структура на кристалите
  • Защита с кристали
  • Гренландски кристали

МНОГООБРАЗИЕТО НА КРИСТАЛИТЕ

В това продължение на „Енциклопедия на кристалите“ ще намерите повече от 200 нови кристала и комбинации, които не са описани в първия том, както и няколко нови, които са били подложени на допълнително задълбочено изследване. Това ново издание се оказа необходимо, защото многообразието от кристали на пазара е огромно. Повечето притежават високи вибрации, които подпомагат духовната алхимия и мултиизмерното лечение. Някои са по-високи резонанси на съществуващи кристали, например гренландитът на авантюрина или спектролитът на лабрадорита, като издигат енергията им на по-високи нива. Други кристали се използват от хилядолетия и за щастие, най-накрая са станали по-достъпни за всички, благодарение на износа на кристали от Русия на запад. Същото правят както Китай, така и Хималаите, като разкриват своето богатство. Макар и не така проучени, древните скали на Гренландия, които се оголват под топящите се ледове, също предоставят уникални кристали.

Не само че на пазара вече се предлагат и нови кристали, но и интернет със своите сайтове аукциони ни помага да се сдобием с камъни от цял свят почти на мига. Докато онлайн описанията на кристалите, особено на големината им, трябва внимателно да се проверяват преди покупка; от друга страна, чрез интернет можем да се сдобием с наистина отлични камъни, а тръпката от търга прави процеса по-специален – успеете ли да спечелите камъка, значи той е предназначен наистина за вас.

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” вече по книжарниците 32

Когато си купувате кристали, помнете, че най-голямото невинаги е най-доброто, нито най-красивият камък е най-мощният. Освен това изобщо не е задължително да търсите обработен камък. Макар от шлифованите камъни да се получават великолепни бижута и да са красиви на външен вид, необработените могат да бъдат също толкова мощни – зависи какво искате да постигнете с тях. Опитайте се да намерите „подходящия за целта“, когато правите покупката си, и се съобразете с енергията на всеки отделен камък. Когато сърцето ви почувства енергията му, значи сте избрали разумно.

Справочникът на кристалите съдържа подробно описание как всеки отделен камък въздейства духовно, кармично, върху околната среда, психологически, умствено, емоционално и физически, така че да сте в състояние да подберете правилния кристал за нуждите си. Като се посочва къде точно да поставите кристала, за да ви въздейства максимално силно и с пълния си лечебен потенциал, справочникът ви помага как и къде да комбинирате камъните, за да подсилвате енергията, да защитите средата си, да отворите чакрите и енергийните си меридиани и да пътешествате безопасно в много- и междупространствените светове, които са навсякъде около нас. Всички кристали имат нужда от почистване и активиране преди употреба, затова в края на книгата ще намерите „Кратък справочник“, който да ви помогне ги използвате правилно, както и указател на чакрите.

ИСТОРИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ

Може да смятате, че кристалите са кратковременна „ню ейдж“ мода, но всъщност те са една от най-древните форми на лечение и винаги са били използвани за защита. Кремък, дали под формата на камъче или изгладен като брадва, е намиран в многобройни гробове от неолита, а кристалите са били смятани за свещени в древния свят. Спекуларитът например се е добивал в Африка още преди 40 000 години за козметични и ритуални цели, като е символизирал кръвта на Земята и хиляди години е бил разпръскван над телата на мъртъвците. Според древни медицински текстове преди 5500 години в Ирак около живи хора са били подреждани лазурит и яспис за лечение на различни заболявания, а срещу болести на кръвта се е ползвал халцедон – точно както правим и днес. През 1900 г. пр.н.е. в Египет около вратлетата на новородените са подреждали лазурит, яспис, карнеол (Кръвта на Изида) и тюркоаз, за да ги предпазват при идването им на този свят.

Кристалите са неотделима част от митологията. Носейки своя накит от лазурит, шумерската богиня Инана (предшественица на Афродита и Венера) слиза в преизподнята и измерва продължителността на живота на всеки човек. Вярвало се е, че кристалите са плътта на божествата, и те са същества, изградени от кристали. Либийският златен тектит, Кръвта на Изида, лазуритът и тюркоазите в погребалните накити на Тутанкамон били не само обикновено украшение – те са защитавали и съпровождали душата му към следващия свят.

Либийското злато за скарабея на гърдите му е донесено от разстояние над 800 км, като целта на накита е да изобрази дневния път на ладията на Слънцето и Луната през небосвода.

В Индия астрологичните лечебни камъни се използват от хиляди години и точно както в Египет митологията ни разказва, че по време на битката между двете небесни змии, потта им капела на земята под формата на скъпоценни камъни. В Китай кристалите са също част от божествения пантеон, като в Китай и Япония се смятало, че скъпоценните камъни са част от небето, откъсват се от него и падат на земята като дъжд. Много култури са си представяли как небето е покрито с низ от кристални куполи, около които обикалят планетите, а звездите не променят местата си.

Австралийските аборигени вярвали, че вкаменелостите и скъпоценните камъни са част от Епохата на сънищата, космологичен период, идентичен с Райската градина на християнството. Норвежките викинги издигнали храм на остров Ман, чийто под бил настлан с кварцови плочи, а вътре имало реликварий от кварц – вероятно за да подсили енергията на светите кости в него. От хиляди години кварцът се използва за усилване на енергията и за конструиране на каменни кръгове. Създателите на Стоунхендж в английското графство Уилтшър съвестно са пренесли долерит от Пресели, намиращ се на около 400 км от центъра на техния свещен лечебен кръг.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Култура

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия?

MIKA

публикувано

на

от

„Кратка история на Русия“ от Марк Галеоти – колко знаем наистина за Русия? 33

Разказ за многовековната история на Русия от професора по славянски и източноевропейски изследвания Марк Галеоти излезе със заглавие „Кратка история на Русия“.

По книжарниците излезе „Кратка история на Русия“ (ИК „Сиела”) – въведение в руската история и култура от професора по славянски и източноевропейски изследвания Марк Галеоти. Галеоти, чиято професионална специализация е проблеми със сигурността в постсъветска Русия, е автор на 24 книги и гост автор в редица руски списания и вестници. „Кратка история на Русия“ е последното му издание и първото, което се фокусира не върху политиката, подземния криминален свят и войните, а върху историята и културата на руското общество.

Русия е страна, която заема една осма от обитаемата територия на Земята, простира се върху 11 часови зони, а най-североизточната ѝ точка е само на 82 километра от Аляска. Тя няма едно-единствено племе или народ или действителна централна идентичност. Руснаците са многообразен народ, съставен от различни парчета, а влиянията на външния свят са видими във всеки аспект от живота.

Разположението на Русия на кръстопът между Европа и Азия я превръща перманентно в „другата“ – европейците я възприемат за азиатска държава, а азиатците – за европейска. През вековете сложните отношения на Русия със Запада стават все по-важни. Понякога това означава приемственост на идеи и ценности. Друг път е решимост за отхвърляне на западното влияние, дори това да означава пренаписване на миналото.

Днес търсенето на наратив, който обединява избрани аспекти от Запада с традиционни схващания и идеологии, продължава. Въпросът къде е мястото на руското общество в света започва да се преобразява в как светът се отнася към Русия.

В „Кратка история на Русия“ Марк Галеоти се впуска в изследване на историята на Русия през призмата на два преплетени въпроса. Единият е начинът, по който външните влияния са оформили Русия. Вторият е как в замяна това е повлияло върху отношенията на Русия със света. Галеоти не пише за специалисти, а за всички, които се интересуват от дългата и богата история на страна, често описвана едновременно като „реликва на стара империя“ и „екзистенциална заплаха за Запада“.

Събрала хиляди години, културни феномени, кървави епизоди, митология, възходи и падения, „Кратка история на Русия“ изследва една необикновена нация още от зараждането ѝ чак до днешни дни и настоящото ѝ управление.

Продължете понататък

Култура

„Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери – най-красивата тъжна приказка в ново издание

MIKA

публикувано

на

от

„Малкият принц” от Антоан дьо Сент-Екзюпери – най-красивата тъжна приказка в ново издание 34

Една от най-изящните истории в литературата оживява с илюстрациите на Небесния принц.

Така както хората имат различни звезди, така и книгите, с които са открехнали вратата към прекрасния, но и безкрайно странен свят на големите, са най-разнообразни и следващи собствена логика. За милиони деца обаче тази първа среща се оказва „Малкият принц” от френския писател Антоан дьо Сент-Екзюпери, както и запознанството им със смело русокосо момче, неговата роза и лисица, която се оставя да бъде опитомена.

78 години след първото си издание една от най-изящните истории в литературната съкровищница оживява отново с класическите илюстрации, дело на самия автор, и в превод на Валентина Бояджиева.

В тази малка, но мъдра книжка ще откриете най-красивата и най-тъжна приказка на света, в която един непораснал летец, катастрофирал в Сахара, чува най-естествената молба на света: „Нарисувай ми овца!”

Приказка за приятелството и обичта, за силата на мечтите и въображението и за наистина важните неща, които трябва да бъдат пазени. По време на своето космическо пътешествие момчето със златисти коси и сини очи се сблъсква с егоцентризма, алчността и егоизма на големите, но и успява да открие, че „човек вижда добре единствено със сърцето си. Най-важното е невидимо за очите”.

А ако погледнете нагоре към небето, със сигурност ще забележите една мъничка планета с три вулкана и една специална роза. И ако на тази планета няма нито един баобаб, значи Малкият принц  и неговата нарисувана овца са си у дома…

Съществуват десетки догадки коя е причината да вдъхнови Екзюпери да напише безсмъртната си творба. Според една от версиите това е досегът му с „Малката русалка” на Ханс Кристиян Андерсен, докато се възстановява от летателни травми в болници.

До момента „Малкият принц”се изучава в повечето учебни програми по света и е преведен на стотици езици, включително и на тоба – езика на индианците от Северна Аржентина. Единствената друга книга, която е по-превеждана на него, е Библията.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 45
Културапреди 1 седмица

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 46
Културапреди 7 дни

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 47
Културапреди 1 седмица

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama 48
Кинопреди 4 седмици

„Процесът срещу Кристин Кийлър“ по Epic Drama

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 49
Lifestyleпреди 1 седмица

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

Скандал, който свали правителство 50
Кинопреди 7 дни

Скандал, който свали правителство

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 51
Lifestyleпреди 7 дни

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 52
Обществопреди 1 седмица

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“ 53
Събитияпреди 7 дни

Пролетните пътешествия на тримата герои от куклен музикален спектакъл „Роден под щастлива звезда“

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T 54
Tехнологиипреди 3 седмици

А1 пуска в продажба бюджетния и много издръжлив Xiaomi Redmi 9T

Горещо