Открийте ни и в

Събития

Втори сме в Европа с най-добра репутация на пивоварния сектор и бирената категория

MIKA

публикувано

на

Втори сме в Европа с най-добра репутация на пивоварния сектор и бирената категория 26

Българските пивовари и бирената категория в страната имат изключително висок имидж и  печелят силно одобрение от страна на сънародниците ни, стана ясно от данни от европейско проучване на международния Reputation Institute, анонсирани в края на месец октомври. Според резултатите от изследването репутацията на пивоварната индустрия в България е получила 73,7 пункта одобрение (от 100 възможни точки) и по този показател сме втори в Европа, след Чехия, където респондентите са оценили имиджа на пивоварния бранш със 78,3 точки.  След чешките и българските пивовари с най-висок престиж се ползват колегите им от Полша – 73,2 т., Испания – 73,1 т., Германия – 73,0 т., Белгия – 72,3 т. В дъното на класацията са Турция и Кипър.

По отношение на бирената категория българите я оценяват също с много висок рейтинг. Репутацията на пенливата напитка  в България събира 78, 1 точки и отново е  на второ място, спрямо оценките за категорията в другите европейски страни. С първенеца по този показател – Италия със 78,2 точки,  България дели първите места в класацията, като не й достига само една десета, за да е с най-високия рейтинг. Със 76,7 т. оценяват потребителите бирата в Испания, което отрежда на страната трето място по този показател. Следват  Полша – 75,0 т., Румъния – 74,1 т. , Словакия – 73,4 т. Отново последни в тази класация за Турция и Кипър.

Според мнението на потребителите високата оценка за  категорията най-много  се влияе от вкуса и продуктовото разнообразие на пивото, възприемането на бирата като питие подходящо за всякакви поводи и социализация, качествата и натуралността на напитката. За имиджа на индустрията от най-съществено значение е високото качество на продукта и икономическия  принос на бирените компании.  За страните от стария континент средно претеглено репутацията на бирената индустрия се оценява на  66 точки, а на бирената категория – 65,5 точки. Резултатите са измерени чрез RepTrack метод, който е запазена марка на Reputation Institute.

„Прави впечатление, че българските потребители дават изключително високи оценки и за имиджа на пивоварната индустрия у нас, и за бирената категория. Ние сме единствената страна от ЕС, където възприемането на потребителите за цялостното представяне на производителите и на продукта явно е в пълен синхрон. “ – коментира Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

Според изследването на Reputation Institute  75,6 % от пълнолетните българи твърдят, че пият бира поне веднъж на 2 седмици или по-често, а 11,6 %  – веднъж месечно или по-рядко. Консуматорите, които пият бира поне веднъж на 2 седмици или по-често, оценяват категорията с 88,1 точки, което е впечатляващ рейтинг в сравнение с другите европейски страни, а репутацията на пивоварните компании – с 81,4 точки.   12, 8% от българите твърдят, че не пият бира, но въпреки това споделят изненадващо висока степен на позитивно отношение към категорията с 54,6 точки и още по-висок рейтинг за пивоварния бранш – 60 т.  В страните от ЕС всеки пети пълнолетен гражданин декларира, че е въздържател.

Икономическите данни за европейския бирен пазар през 2015 г. също потвърждават, че българските пивовари се справят все по-добре. През миналата година обемът на продажбите на бира в ЕС е малко над 356 милиона хектолитра, т.е. с 4 млн. хектолитра повече в сравнение с 2014 г. България е една от 11-те европейски страни с ръст на продажбите на бира през 2015 г. и на 12 място по консумация на пиво на глава от населението.

„Резултатите на Reputation Institute  и статистиката за развитието на сектора на европейско ниво още по силно ни мотивират да продължим да бъдем иновативни и отговорни производители, работодатели и партньори, за да отстояваме безупречната репутация на категорията и индустрията. Само така ще заслужим още по-високо доверие и подкрепа от нашите потребители и обществото като цяло.” – добави изпълнителният директор на българската организация на пивоварите.

Reputation Institute е една от най-уважаваните международни организации,   специализирана в изследвания на имиджа и репутацията. Данните за европейското проучване върху бирената категория и индустрията е проведено през м. август т.г. То включва т.нар. “Pulse findings” за 29 европейски страни, както и  допълнителни дълбочинни количествени и качествени изследвания.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Музика

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции

MIKA

публикувано

на

от

DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции 27

Кредит: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Колекцията съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена от световната музикална сцена

Глобалният хитмейкър DJ Khaled няма никакво намерение да слиза от челните позиции в международните музикални класации, а напротив, записа още 1-ви места с новия си, неочакван, 12-ти студиен албум KHALED KLAHED! Вълнуващата колекция от хитовия продуцент и DJ съдържа 14 звездни колаборации с най-големите имена в съвременната музикална индустрия – Justin Timberlake, Cardi B, Jay-Z, Megan Thee Stallion, Justin Bieber, Migos, Post Malone, Rick Ross, Roddy Ricch, H.E.R., Lil Baby и много други. Част от траклиста на албума са и хитовете “POPSTAR” и “GREECE”, с участието на Drake. DJ Khaled обяви новия си проект неочаквано 2 дни преди световната му премиера с огромен билборд на сграда в Лос Анджелис, а изпълнителни продуценти са двамата му сина – Asahd и Aalam.

KHALED KHALED дебютира на #1 в Global Spotify Album Debut Charts, Spotify US, както и в Apple Music в 41 държави, включително в САЩ, Великобритания и Канада. Малко след релийза на впечатляващата музикална колекция, звездата пусна и официалните видеа към парчетата “WHERE YOU COME FROM” ft. Buju Banton, Capleton, Bounty Killer, “THANKFUL” ft. Lil Wayne & Jeremih, “SORRY NOT SORRY” ft. Nas, JAY-Z & James Fauntleroy и Harmonies by The Hive, “EVERY CHANCE I GET” ft. Lil Baby & Lil Durk, както и визуализация към изненадващата колаборация с Cardi B – “BIG PAPER”.

DJ Khaled определено даде силна заявка за новия си албум с релийза на парчетата “POPSTAR” и “GREECE”, които заедно дебютираха на челни места в 10 световни пазара, включително на #3 и #8 в САЩ, #1 и #2 в Канада, #8 и #11 във Великобритания. Khaled направи и най-значителния си дебют в класацията Spotify Global с “POPSTAR” на #4, с над 1 милиард стрийма на аудиото и видеото и 2х платинен сертификат в САЩ. 

Продължете понататък

Музика

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания

MIKA

публикувано

на

от

Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми във Великобритания 28

Фотокредит: Анимато Мюзик/ Universal Music Group

На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията – Along Came Jones (1965).

До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше късната Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум. Той е и първият Уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Jones споделя: “Това постижение е огромно, просто невероятно. Горд съм с всеки, който ми помогна за създаването на албума. Работих с уникален екип и резултатът е невероятен. Прекрасно е, че публиката ми е позволявала да се изразявам музикално във всеки един момент от живота си и винаги ме е подкрепяла. Благодарен съм завинаги.

Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера. Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.

Албумът Surrounded By Time е наличен за поръчки на CD & винил в онлайн магазина MusicMall.bg.

Продължете понататък

Горещо