Connect with us

Култура

Второ издание на книжния базар с кауза в подкрепа на медийната грамотност

Avatar

Публикувано

на

“Аз чета”, най-големият сайт за книги и четене в България, и НЧ “Читалище.то” 2014 организират втора част на провелия се през май книжен базар с кауза в подкрепа на медийната грамотност. Той ще се проведе на 27 юни, събота, от 14 ч. до 18 ч. в “Читалище.то” (София, ул. “Лавеле” 11), при спазване на всички санитарни предпазни мерки. Благотворителното събитие е част от “Проект 48” – национална инициатива за подобряване на медийната грамотност, вдъхновена от класическата антиутопия “1984” от Джордж Оруел.

“Интересът към базара и Проект 48 се оказа твърде голям, за да се ограничим до едно събитие. Ето защо съвсем логично се появява и второто издание. То съвпада с провеждането на Пролетния базар на книгата пред НДК, така че нямаме търпение разговорите за книги и медийна грамотност да станат още повече тази седмица”, казва Милена Ташева от “Аз чета”.

Изданията, които ще се предлагат на базара, са предоставени като дарение от екипа на „Аз чета“ и приятели – предимно съвременна литература и почти нови книги на символични цени. С оглед на безопасността, в “Читалище.то” ще бъдат допускани само по няколко души едновременно, а носенето на лични предпазни средства е задължително.

Официалният старт на “Проект 48” бе даден по-рано тази година. В рамките на инициативата знаковата антиутопия “1984” от Джордж Оруел ще излезе в ново, библиофилско издание, а 10% от тиража ще бъде дарен на училищни библиотеки в страната.

Повече за “Проект 48” можете да научите на сайта на кампанията www.project48.net и да я подкрепите чрез дарение в “Платформата”.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement