Connect with us

Култура

„Върви, народе…“ – специално студио на БНТ, посветено на 24 май

Avatar

Публикувано

на

Na 24 may s BNT

Традиционният тематичен блок на обществената телевизия започва в 9:00 ч. по БНТ 1

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност традиционният за Българската национална телевизия тематичен блок започва в 9:00 ч. по БНТ 1 и ще продължи до обедната емисия „По света и у нас“.

Водещи на специалното студио „Върви, народе…“ на 24 май ще бъдат Поли Златарева и Димитър Стоянович, а настроенията и тържествената церемония пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще проследи Аделина Радева.

Още любими лица на БНТ ще предават празничните шествия от цялата страна – в Благоевград ще бъде Драгомир Драганов, във Варна – водещата на „Отблизо“ Боряна Граматикова, а водещата на „Библотеката“ Анна Ангелова ще покаже атмосферата в Пловдив.

Как празнува България? Кой ни вдъхновява и с какво се гордеем? Сред гостите на предаването „Върви, народе…“ ще бъдат ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Георги Вълчев, преподаватели с отношение към литературата, писатели, учители, ученици и студенти със специални отличия.

Advertisement

По традиция на 24 май Българската национална телевизия ще излъчи на живо от Театър „Българска армия“ официалната церемония по връчването на годишните награди за театрално изкуство „АСКЕЕР 2024“. Прякото предаване на събитието започва в 20:40 ч. по БНТ 1 и БНТ 4.

Гледайте празничното студио, посветено на любовта към думите – „Върви, народе…“ – на 24 май от 9:00 ч. до 12:00 ч. по БНТ 1

Подробна програма на БНТ 1 на 24 май вижте ТУК

Continue Reading
Advertisement