Connect with us

Джаз

Върджил Донати отново в София след 15 години

Avatar

Публикувано

на

Virgil Donati 033Final 1

Virgil Donati, снимка: Alex Solca

С двучасово дръм шоу и собствени композиции ще зарадва феновете си у нас гениалният Върджил Донати след 15 години отсъствие.  Почитателите му още помнят концерта му заедно с Planet X в София през 2001г.

Сега австралиецът идва в Sofia Live Club с едни от младите  таланти на китарата и бас китарата – Андре Ниери и Брагиня от Бразилия, с които е на европейска обиколка под името Brazilian Connection Tour. Натовареното турне на триото включва над 16 сцени в Европа и още толкова в Щатите и в Южна Америка. За наша радост, музикантите рекламират турнето си с видоанонса за концерта им в София.

Първият истински откровен и музикантски албум – така Върджил Донати нарича In This Life, който ще чуем в неделя.

Албумът In This Life е продуциран, написан и аранжиран от самия Донати. Той се утвърди като един от водещите барабанисти през последните десет години, а в новия му проект на повърхността излизат и уменията му за композиране и оркестрация. Без да търси одобрение или гаранция за определен стил, неговото творчество поддържа интроспективен, независим дух, който е отвъд традиционните жанрови граници и е винаги нащрек за нови възможности. 10-те песни от In This Life утвърждават тези принципи, а в записа му са взели участие някои от най-ярките млади музиканти от различни краища на света.

Advertisement

Като инструменталист, Донати бе наскоро на турне и записва с Алън Холдсуърт. Благоговението на Донати към музиката на Алън се усеща и в новия албум, в който са включени някои от класиките на Холдсуърт, включително Looking Glass, Material Real и Water On The Brain. Шоуто не би било пълно без отдаване на почит и към Planet X за довършване на плейлистата.

Много вероятно е и в София да  чуем и нещо от най-новата композиция на Върджил Донати „The Dawn of Time“.

Дръм шоуто ще е в Sofia Live Club на 18 септември от 21:00 ч.

Билетите на цена от 35 лв. са в продажба онлайн и на касите в мрежата на Eventim, а в деня на концерта билети ще се продават на касата на Sofia Live Club на цена от 40 лв.

Концертът е част от предфестивалната програма на десетия юбилеен Дикси Джаз Фест, Велико Търново ‘2017.

Advertisement

Билети: http://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-na-virgil-donati-band-sofia-live-club-897302/performance.html

 

Continue Reading
Advertisement