Connect with us

Събития

„В очакване на Годо“ и студентите на Теди Москов с премиера в Yalta Art Room

Avatar

Публикувано

на

визия Анна Мария Влаев 1 jpg

визия: Анна-Мария Влаев

Премиерата ще се състои на 4 юни на сцената на Yalta Art Room 

За първи път второкурсниците от класа на Теди Москов и Валентин Танев, випуск 2025, Театрален колеж „Любен Гройс“, ще се качат на независимата професионална сцена. Те ще изиграят емблематичното заглавие „В очакване на Годо“ от Самюъл Бекет на 4 юни от 19,30ч. в Yalta Art Room. Изборът на пиеса е вдъхновен от афинитета им към абсурдната драматургия. Режисьор на спектакъла е Валентин Танев, а негов помощник е Никола Додов.

„В очакване на Годо“ е една от най-възвишените и вълнуващи пиеси в цялата история на драматургията.“ Именно затова, ние, торокурсниците от клас „Теди Москов“ с асистент Валентин Танев, избираме този драматургичен текст от Самюел Бекет за свой дипломен спектакъл, вдъхновени от афинитета си към абсурда като жанр. „Винаги намираме нещо, за да си даваме вид, че съществуваме“ е реплика на един от героите в пиесата. Класът се гмурка на дълбоко и без плавници в текста в търсене на отговори на общочовешките въпроси за самотата, глада, вечното чакане, спасението и дали то най-сетне ще дойде, а надеждата изгрява и залязва… Щастливи и благодарни сме много, че имаме възможността да репетираме заедно с Валентин Танев и Никола Додов, които са доказани професионалисти в театъра и киното, както и с дългогодишен опит в главните роли от пиесата. 

Елате заедно да потърсим отговорите на общочовешките въпроси!“ – споделят от екипа на представлението.

Advertisement

„В очакване на Годо“ от Самюъл Бекет

режисьор: Валентин Танев

асистент-режисьор: Никола Додов

участват: клас Теди Москов, ТК „Любен Гройс“:

ВЛАДИМИР: Иван Колев, Йордан Георгиев, Антъни Митев

Advertisement

ЕСТРАГОН: Адриана Кафева, Мануела Златанова, Миглена Консулова, Ясмин Ал Азауи, Велена Петкова, Ивана Янкова, Кристина Опатова, Габриела Жекова

ПОЦО: Дарина Вълчевска, Синтия Цицвидзе, Антъни Митев

ЛЪКИ: Йордан Георгиев, Виктория Боянова, Анна-Мария Влаева

МОМЧЕТО: Ясмин Ал Азауи

Advertisement
Continue Reading
Advertisement