Connect with us

Lifestyle

Габрово с карнавал под мотото „Make Карнавал, not war“

Avatar

Публикувано

на

Carnival Gabrovo 03

снимка: ПР

Организаторите от Община Габрово обявиха началото на карнавалния празничен сезон под мотото „Make Карнавал, not war“. Те призовават града да се превърне в столица на мира, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата.

Най-старият и пищен карнавал в България ще се проведе по традиция в третия уикенд на май. Пъстроцветни костюми, маски, танци и музика ще завладеят града за три дни – от 17 до 19 май 2024г., а кулминацията е карнавалното шествие, което ще се проведе в събота, 18 май.

Около 90 карнавални картини и 40 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор. Отделните сцени, изработвани в продължение на няколко месеца от художници, артисти, шивачи и доброволци, представят сатиричен поглед върху политически и обществени теми и личности от България и света.

Carnival 2024 visual

Организаторите от Община Габрово обявяват отворен конкурс за участници с картина в карнавалното шествие от цяла България. Срокът за кандидатстване е до 22 април, а наградният фонд е 10 000 лева. Желаещите да участват могат да проявят креативност с идеи и таланти в различни категории като сатира, политика, икономика, музика, танцови изпълнения и други, съобразени с тазгодишната тема на карнавала „Make Карнавал, not war“. Повече информация как можете да се включите в надпреварата може да откриете тук: Конкурс за карнавална картина 2024

Advertisement

Габровският карнавал е не просто празник, а символ на свободния дух, на смеха и на хумора. Той е отворена платформа за изява на творчеството, за иронизиране на действителността и за единение в името на мира. Посланието към участниците и зрителите е да се включат активно, да изразят себе си, да се насладят на карнавалния дух и да станат съавтори на неповторимото събитие.

Допълнителни детайли:

  • В карнавалното шествие традиционно се включват групи от цяла България, както и чуждестранни гости.
  • Организаторите са предвидили богата програма от съпътстващи събития, концерти, изложби и ателиета.

За допълнителна информация: 

Карнавал Габрово: www.carnival.gabrovo.bg

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/Carnival.Gabrovo/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement