Connect with us

Кино

Гала премиерата на „Смелата Ваяна“ събра звезди и фенове

Avatar

Публикувано

на

DSC 6098

снимка: ПР

На 22 ноември (вторник) се състоя гала премиерата на най-новата Дисни анимация „Смелата Ваяна“, която тази зима ни пренася на слънчевите острови на Океания. Специалното събитие, което се състоя в Cinema City Mall of Sofia, събра екипа на филма в лицето на финалистката от X Factor България и носителка на наградите на БГ Радио за дебют, песен и видео на 2015 г. Михаела Маринова, харизматичния български актьор Михаил Билалов и актьора, певец и участник в X Factor България Момчил Степанов с техните фенове. Атрактивната анимация беше емоционално представена от легендарната Василка Сугарева. Сред гостите на премиерата се откроиха Venci Venc’; дуетът Plamen & Ivo, чието общо парче с Михаела Маринова – „Не ти мисля зло“, се превърна в тотален хит, оглавяващ чартовете на водещите музикалн медии у нас; Прея; Силвестър Силвестров; Деси от нашумелите Sentimental Swingers и Phuture Shock; провокативният артист и фотограф Лубри.

„Смелата Ваяна“ разказва историята на безстрашно момиче (Ваяна, с гласа на Михаела Маринова), което търси спасение за народа си с помощта на могъщия някога полубог Мауи (Момчил Степанов). Докато баща ѝ – Вожд Туи (Михаил Билалов) – настоява тя да последва примера му и да стане водач на хората на острова един ден, Ваяна е силно привлечена от океана, който във филма притежава свой собствен характер. На хората от селото е забранено да прекрачват безопасните води на рифа, но откритото море не спира да зове Ваяна. Когато опасността застрашава да унищожи острова ѝ, тя нарушава правилата и отплава на епично приключение, което да спаси народа ѝ и да възвърне дните на славните мопреплаватели.

 

80.0 022.00 0146 cmyk

снимка: 2016 Disney. All Rights Reserved.

Advertisement

Редом до Михаела Маринова застават и една от най-обичаните и смешни комедийни актриси на България – Мая Новоселска, в ролята на ключовата за филма Баба Тала – бабата на Ваяна и пазителка на тайните на народа ѝ, Михаил Билалов, който заменя ролята на магнетичния гангстерски бос от „Под прикритие“ Джаро с тази на обаятелния и уважаван водач на племе и баща на Ваяна – Вожд Туи, и Момчил Степанов в ролята на обаятелния шмекер полубога Мауи. Във филма ще се запознаем още с дивите и страховити пирати Какамора; самомнителния рак Таматоа; глуповатия петел Хейхей; и верния любимец на Ваяна – прасенцето Пуа. Историята на „Смелата Ваяна“ е вдъхновена отчасти от историята на народите на Океания – едни от най-великите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди три хиляди години, откривайки хиляди острови.

„Смелата Ваяна“ е в кината на 25 ноември на 2D и 3D.

Continue Reading
Advertisement