Открийте ни и в

Събития

Галерия за фотография SYNTHESIS представя АЛЕКСАНДЪР НИШКОВ ОТПЕЧАТЪЦИ декоративна, портретна и модна фотография 1985 -2015г.

Avatar

публикувано

на

Галерия за фотография SYNTHESIS представя АЛЕКСАНДЪР НИШКОВ ОТПЕЧАТЪЦИ декоративна, портретна и модна фотография 1985 -2015г. 141

Александър Нишков е роден през 1962 г. в София. Завършва в първия випуск на специалността „Художествена и приложна фотография“ в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ при проф. Румен Георгиев. Преподавател в НБУ и НАТФИЗ „Кр. Сарафов“. Автор е на множество самостоятелни изложби у нас и в чужбина. От 2008 г. света обикаля представителната му колекция от 16 мащабни фотографии „Български паметници под закрилата на ЮНЕСКО“.

Изложбата “Отпечатъци” представя колекция от негови фотографии, правени в периода 1985-2015г.

Когато бях около петгодишен, баба ми Невена започна да ме води по софийските галерии под предлог, че е стара и не може да ходи сама. Тя беше художник, тогава на петдесет и няколко години. Така в живота ми се появи изобразителното изкуство.

Когато бях на около 23, в момент на безпътица, приятели ми дадоха фотоапарат. Така в живота ми се появи фотографията.

Първия си собствен фотоапарат купих с пари, взети назаем от бъдещата ми съпруга. Нямам спомен да съм ги връщал. Втория фотоапарат тя купи вече в качеството си на съпруга.

Аз не снимам света около мен, аз се опитвам да снимам моя собствен свят. Фотографията е моето изразно средство, просто защото не мога да композирам, да пиша, да танцувам и ме мързи да рисувам.”

Откриването на изложбата е на 11 февруари ( четвъртък) от 19:00 часа  в присъствието на автора в в галерия за фотография SYNTHESIS.

Изложбата може да видите до 9 март в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/221480318196845/

Реклама