Connect with us

Lifestyle

Галя Симеонова и Мария Георгиева споделят снимки от кухнята в социалните мрежи 

Avatar

Публикувано

на

MariaGeorgieva2

Мария Георгиева, снимка: ПР

Инициативата на Нестле за по-здрави деца- „Заедно в кухнята“, която се проведе по случай Международния ден на готвача, вдъхновява все повече родители да готвят заедно с най-малките. В скорошна публикация за Instagram Галя Симеонова – beauty инфлуенсър и собственичка на модна линия, сподели снимка как прекарва време със своя син Антонио в кухнята. Влогърката показа как тя и синът й заедно приготвят вкусна семейна вечеря, вдъхновени от готварския мастър клас на Катето Евро и нейната внучка. Мария Георгиева, главен редактор на ELLE и инфлуенсър, също сподели снимка от кухнята, на която двете с дъщеря ѝ Ниа приготвят шоколадов десерт, вдъхновени от видеото на Лео Бианки и близнаците Матия и Николо.

Модната влогърка Галя Симеонова оценява предимствата, които споделеното готвене допринасят за развитието на нейния син. Антонио проявява интерес към кухнята от малък и често помага на майка си в приготвянето на домашна храна. По този начин Галя учи сина си да бъде по-самостоятелен, а и да оценява предимствата на домашно приготвената храна. Готвенето заедно е едно от любимите им семейни занимания, които изграждат у Антонио полезни навици за балансирано хранене. В най- скорошната ѝ публикация за Instagram майка и син споделят рецептата си за спагети от тиквички и скариди, която е инспирирана от „Порция Баланс“- рецептата, която любителката-готвач Катерина Евро и нейната внучка споделиха в страницата на „Нестле за Живей Активно“ във Фейсбук по случай Международния ден на готвача.

Успешната редакторка и lifestyle инфлуенсър Мария Георгиева пък взе примера на Лео Бианки и малките Матия и Николо и сготви вкусен десерт заедно с дъщеря си Ниа. За Ниа и Мария апетитът идва не с яденето, а с готвенето, тъй като приготвянето на вкусни сладкиши и домашни вечери е несравнима емоция, която те обичат да споделят като семейство. Двете често  експериментират в кухнята и заедно приготвиха шоколадов десерт от зърнена закуска Nestle и споделиха видео от кухнята в Instagram. По този начин Ниа добива сръчност и увереност, а и прекарва забавно и полезно времето си със своята майка. Включвайки дъщеря си в процеса на готвене, Мария успява да изгради култура на балансирана хранене у дъщеря си.

Кампанията на Нестле за по-здрави деца цели да стимулира повече родители да готвят заедно със своите деца, тъй като това има доказани предимства за тяхното психическо и физическо развитие. Галя Симеонова и Мария Георгиева демонстрират как готвенето с най-малките може да сплоти всички членове на семейството, а и е полезно и забавно занимание за децата. Споделяйки снимки от кухнята в Instagram, двете beauty влогърки приканват все повече родители да се включват в готварското предизвикателство на Нестле.

Advertisement

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации. През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца. До този момента, образователното съдържание на „Нестле за по-здрави деца“ е достигнало до нас 23 000 деца в детски градини и училища в цялата страна. Повече информация за Програмата, можете да намерите на следния линк.

Continue Reading
Advertisement