Connect with us

Култура

Гейл Форман и мистериозният романс „Аз бях тук“

Avatar

Публикувано

на

Cover-Az-byah-tukРоманът „Аз бях тук“ (превод: Надежда Розова, 264 стр., цена: 15 лв.) дебютира на американския литературен пазар на 27 януари тази година, а „Ню Йорк Таймс“ побърза да го определи като „неустоима мелодрама”. Това е историята на Коуди, една осемнайсетгодишна девойка, смазана от скръб заради смъртта на най-близката си приятелка. Когато отива в колежа на Мег, за да събере вещите й и да ги изпрати у дома, Коуди открива, че не знае много за живота на самоубилото се момиче. „Аз бях тук“ е безмилостно откровен разказ за волята да се изправиш очи в очи с фактите и да намериш път напред, дори когато си преживял опустошителна загуба.

„Щом приключих с голямото пътешествие по света, осъзнах, че най-удивителните пътувания в живота си ще предприемам, без да напускам бюрото“, признава американската писателка Гейл Форман, която е известна и като страстна пътешественичка.

Носителка е на много литературни награди, а журналистическите й материали са публикувани в издания като „Севънтийн“, „Космополитън“ и „Ел“. Преведен на повече от 30 езика, „Да остана ли?“ спечели наградата на NAIBA „Книга на годината“ за 2009 г., номинации и признание от много асоциации и конкурси в Англия и САЩ. Оттогава всеки нов роман на Форман се превръща в международен бестселър.

Continue Reading
Advertisement