Открийте ни и в

Култура

Гийермо Мартинес – гост на 25-годишния юбилей на Колибри!

Avatar

публикувано

на

Гийермо Мартинес – гост на 25-годишния юбилей на Колибри! 141

За нас е изключително удоволствие да ви поканим на открита среща-разговор с Гийермо Мартинес, едно от най-значимите имена в съвременната латиноамериканска проза! Изтъкнатият аржентински писател пристига у нас като специален гост по случай 25-годишния юбилей на издателство „Колибри”.

На 19 ноември от 19.00 ч. той ще се срещне с българските си почитатели в литературен клуб „Перото” в НДК. В рамките на срещата българското издание на нашумелия сборник с разкази „Отблъскващо щастие” ще бъде представено от Лили Табакова.

През 2014 г. Мартинес, който придоби световна популярност със заплетените си философски трилъри „Убийство в Оксфорд” и „Бавната смърт на Лусиана Б.”, стана носител на новоучредената награда „Габриел Гарсия Маркес” за испаноезичен разказ. Тя му беше присъдена в състезание със 122 автори от Испания и Латинска Америка за сборника с разкази „Отблъскващо щастие”.

По думите на журито сборникът е отличен заради „… своята цялост и сила, проницателност и уравновесеност, характеризиращи неговата проза, както и заради убедителното владеене на жанра. Тази книга е израз на един самобитен поглед, в който абсурдът, ужасът, фантастичното и странното, коренящи се в ежедневното, са обрисувани с виртуозно майсторство”.

В рамките на събитието, което е отворено за широката публика, книгите на Гийермо Мартинес ще се предлагат със специална отстъпка.

Очакваме ви на 19 ноември точно в 19.00 ч. в литературен клуб „Перото” в Националния дворец на културата! Предстои любопитна дискусия, съпроводена с подписване на книги и много изненади, които засега ще запазим в тайна.

 Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/1698217467074440/

Реклама