Connect with us

Музика

Главният редактор на „Опернвелт” Албрехт Тайман възхитен от интерпретацията на „Катерина Измайлова” в България

Avatar

Публикувано

на

KATERINA IZMAILOVA POSTER

След премиерата на „Васко Да Гама” на сцената на Дойче Опера (4 октомври 2015), режисьорът Вера Немирова се завръща в София, за да представи за първи път на голямата сцена на НДК – „Катерина Измайлова”.

Вера Немирова е родена в България, но прекарва само първите 9 години от живота си в родината, завършва режисура в Германия, поставя опери в Щатсопер Виена, Дойче Опер, Берлин, на оперния фестивал в Залцбург и др. На официалната страница на Дойче Опера Вера е описана като “един от най-значимите режисьори на новото време”.

Носителката на престижни награди за режисура лично се е ангажирала да постави Шостакович в България, а името й води в родината ни дългогодишния директор на Виенската Щатс опера – Йоан Холендер и журналисти от цяла Европа.

Главният редактор на престижното европейско списание „Опернвелт” Алберт Тайман присъства лично на репетициите, а предаването „kulTOUR mit Holender” на австрийската телевизия „Сервус” заснема и излъчва филм за подготовката и поставянето на едно от най-добрите оперни заглавия на 20-ти век на българска сцена. Главният драматург на Дойче Опер Йорг Кьонихсдорф и журналистката от вестник „Ди Пресе” Ан-Катрин Симон са зрители на премиерата на „Катерина Измайлова” в Русе тази пролет. Оперните критици са на едно мнение и то е, че попадението е точно в целта – брилянтна режисура, брилянтни диригент и оркестър, изключителни солисти и неописуема емоция, която завладява зрителя и го оставя без думи.

На 22 октомври софийската публика ще има възможността да гледа за първи път „Катерина Измайлова” с участието на великолепните солисти Мария Цветкова и Петър Костов. В операта взима участие тенорът Александър Баранов, диригент е Найден Тодоров, хор и оркестър Държавна опера Русе.

Advertisement

Билетите за „Катерина Измайлова“ са в продажба на цени от 20 до 50 лв.

Continue Reading
Advertisement