Открийте ни и в

Общество

Гора в Природен парк „Витоша“ беше осиновена в рамките на екологична инициатива

Avatar

публикувано

на

Гора в Природен парк „Витоша“ беше осиновена в рамките на екологична инициатива 141

снимка: ПР

Ежегодната екологична инициатива „Моят зелен град“ осинови своята втора гора по случай десетата си годишнина. Гората се намира в ПП „Витоша“ край туристическата алея над Киноцентър Бояна и е разположена на площ от 4 декара. Тя се състои от 1550 дръвчета, от които 1050 смърч и 500 явор и бреза, за които ще бъдат полагани специални грижи, докато пораснат. Осиновяването на гората е реализирано със съдействие на партньорите на инициативата „Югозападно държавно предприятие“ ДП.
С това осиновяване дърветата, за които ще бъдат полагани специални грижи като част от кампанията, стават 5250 – част от тях растат в трите гори, засадени от служители на Системата на Кока-Кола в България и доброволци от 2015 г. насам, а останалите са осиновени.
Общо 18 населени места в страната отбелязаха юбилея на „Моят зелен град“. Освен увеличаването на растителните и дървесни видове, което тази година се случи в Банкя, Велико Търново, с. Клисура (област София), Костинброд, Плевен, Пловдив, Самоков, Стара Загора и Търговище, през месеците септември и октомври бяха извършени дейности по почистване и реновиране в местност Бакаджика (област Ямбол), Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Русе, Силистра и Хасково.

Реклама