Connect with us

Култура

Готварска книжка за всяко дете

Avatar

Публикувано

на

Първи стъпки в света на кулинарията с “Моята първа готварска книга”. Над 40 рецепти помагат на деца и родители да се забавляват заедно в кухнята и показват на малките готвачи колко цветно и интересно може да е готвенето!

От любимата закуска до торта за рожден ден – за един малък кулинар няма невъзможни рецепти. Всичко започва с желанието да грабне бъркалката и да забърка нещо вкусно. Но преди да се впусне в това приключение, всеки начинаещ готвач трябва да се въоръжи с нужните познания, за да се ориентира по-лесно в света на готварството. А там е пъстро, ароматно и вкусно!

Пътеводител, съветник, приятел, учител – изданието “Моята първа готварска книга” на Христина Тодорова е тук, за да помогне на децата да опознаят принципите на работа в кухнята и с подкрепата на техните родители да се научат да готвят. Книгата ще им разкаже за разнообразни и полезни съставки, ще ги насърчи да експериментират с вкусове и аромати и ще им донесе удовлетворение, несравнимо с никое друго – да опитат от собственоръчно приготвена храна.

снимка: Невена Рикова

“Моята първа готварска книга” включва 4 раздела с рецепти – закуски, предястия, основни и десерти. Но освен тях на страниците й читателите ще намерят полезна информация и любопитни факти, които ще им помагат да опознаят света на кулинарията отвъд уютната кухня, в която са избрали да се вихрят. Сред рецептите ще открият и малки хитринки за улеснение в приготвянето на ястията, както и интересни хрумки как да оставят личния си почерк в чинията. Специално внимание авторката Христина Тодорова отделя и на това какви витамини носят определени храни, как се подрежда масата и какво е необходимо, за да се подсигури безопасна среда за готвене.

Advertisement

Спътник на децата във всяка рецепта са усмихнатите животинчета, дело на художничката Стелияна Донева. С тяхна помощ малките готвачи пълнят чиниите с домашни банички, шарена салата, вкусна крем супа, сочни кюфтенца и сладки мъфини. С насърчителни думи се включва и шеф Виктор Ангелов – автор на предговора в книгата, който казва: “В „Моята първа готварска книга“ рецептите са чудесно балансирани за всички начинаещи готвачи. Харесва ми модерняшката комбинация на рисунки и снимки. Сигурен съм, че ще допадне и на теб, защото е забавна. А забавлението е най-важното във всичко, което правиш!”

Continue Reading
Advertisement