Открийте ни и в

Общество

Гражданско жури с тема “Методи за приобщаване на река Марица”

MIKA

публикувано

на

Гражданско жури с тема “Методи за приобщаване на река Марица” ще се проведе на 27-ми септември от 12:30 ч. до 16:30 ч. на Плажът на Марица (адрес: бул. Марица 104, гр. Пловдив).

Обсъждането има за цел дискутиране на добри практики и възможности за приобщаване на река Марица, както и предлагане на идеи и препоръки за бъдещото развитие на реката. Гражданското жури е проект на Фондация “Бауерзакс” и е част от програмата на тазгодишното издание на ONE ARCHITECTURE WEEK – ежегоден международен фестивал за архитектура, чието следващо издание ще бъде от 18 до 27 септември в Пловдив.

Отправяме покана към всеки, които се интересува от темата и приобщаването на река Марица да се включи в гражданското жури. Заявка за участие може да направите тук – http://votx.org/citizens-jury/
На 21 септември ще бъдат избрани на произволен принцип 12 граждани, които да участват в състава на “гражданското жури”.

Какво е „гражданско жури”?

“Гражданското жури” е механизъм предоставящ възможност на гражданите да изразят мнение и оформят колективни препоръки. Методът „гражданско жури” е динамичен, позволява получаването на разнородна информация и е интерактивен. Предоставя възможност на участниците да разбият проблема на отделни части, да ги анализират и да формират подробен анализ на конкретните въпроси.

Кой може да вземе участие?

„Гражданското жури” е в състав от 12 души, избрани на доброволен и произволен принцип и представляващи различни социални прослойки и възрастови групи. Всеки желаещ може да го направи тук

Как протича едно подобно заседание?

Провеждането на заседанията протича в рамките на 4 часа. Журито има достъп до информация засягаща всички страни на въпроса. Тя се състои от предистория и общи данни по темата, както и изслушване на „свидетели”, които са специалисти в своята област, представящи различни гледни точки. „Журито” има право да отправя въпроси към „свидетелите”. В края на заседанието, журито излиза с „решение”. Журито може да формулира една или няколко препоръки. Изготвените препоръки се използват за оформянето на доклад.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

Над 435 000 картодържатели на обновената BILLA Card

MIKA

публикувано

на

от

BILLA напомня, че валидността на старите пластики изтича в края на март 

Четири месеца след началото на кампанията по обновяване на програмата за лоялност на BILLA България, компанията отчита над 435 000 нови картодържатели. Веригата напомня на потребителите, че след 31 март старите пластики вече няма да бъдат валидни и ги приканва да се възползват от най-актуалните и повече на брой предимства, включително дигитална карта, достъпна в няколко бързи и лесни стъпки, през мобилното приложение BILLA APP.

„Към 10 септември, 2020 г., броят на потребителите, част от програмата за лоялност на BILLA бяха над 1 милион души. Изключително горди сме, че за толкова кратък период от време близо половината от тях ни се довериха отново и подновиха своята BILLA Card, очакваме тази тенденция да продължи и през първите месеци на 2021 г. От стъпването си на българския пазар, не спираме да влагаме време и енергия, за да удовлетворим нуждите на клиентите си, предоставяйки им богато разнообразие от продукти, отлично качество и достъпни предложения,“ сподели Норберт Мисбрандт, управител на BILLA България.

От веригата съветват всички, които желаят да се сдобият с новата BILLA Card, да побързат да го направят преди изтичането на валидността на старата им карта. Те могат да го направят във всеки един магазин на веригата в страната – чрез попълване на хартиен формуляр, на терминал, наличен в обектите, през мобилното приложение – BILLA APP, или в сайта на компанията.

Новата карта за лоялност изгражда още по-близки отношения с потребителите. През мобилното приложение BILLA APP, всеки клиент може да избира между седмични предложения, под формата на продуктови ваучери и над 1000 продукта с трайно ниска цена – всички те извън специалните промоции.  С обновената BILLA Card клиентите получават и 10% отстъпка за рождения си ден – 2 седмици преди и 3 седмици след своя празник.

Старите карти ще престанат да бъдат валидни след края на март 2021 г.

Продължете понататък

Общество

Изд. ЕРА представя “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата”

MIKA

публикувано

на

от

Готови ли сте да влезете в леглото… в главата на любовницата?

Днес излиза най-новата книга на изд. “ЕРА” с провокативното название “В леглото с мъжа ти. Бележки на любовницата” на Ника Набокова.

Думата любовница обикновено извиква във въображението дългокрака нимфа с пищна гръд, сладострастна, пресметлива и фатална. Ника Набокова разбива този мит! Самата тя е била „другата жена“ и от позиция на опита си, както и на база на психологическите изследвания в сферата, ни дава всички отговори – директно и без завоалиране.

Всички ситуации, през които минава такава връзка – любовта, ревността, тайните срещи, лъжите, търсенето на вярното решение, обещанията, самообвиненията и моментите, в които колебанията са повече от решенията. Авторката дава рецепти за преодоляването им, но и за откриването и овладяването на истинските причини една жена да изпадне в тях.

Тази истина няма да ви бъде казана в лъскави списания и в популярни предавания. Ясно формулирани, ефективни и лично проверени методи, със задълбочени познания за човешката психика и взаимоотношения – Ника ще ви изведе от зоната ви на комфорт. Бъдете готови!

Ника Набокова е автор на пет книги, изключително популярен блогър и успешна бизнес дама. С нейна помощ много жени са се справили с трудни житейски ситуации. Книгите й са преведени на шест езика и са продадени в милиони екземпляра.

Продължете понататък

Горещо