Connect with us

Култура

Графити фест GRAFF EXPRESS с второ издание

Avatar

Публикувано

на

GRAFF EXPRESS 2020 photoMihaelaDraganova

снимка: Михаела Драганова

15, 16 и 17 април – София, подлез на Централна автогара

Между 15 и 17 април едни най-добрите графити артисти в страната ще съберат сили за второто издание на фестивала GRAFF EXPRESS и ще трансформират пешеходния подлез на Централна автогара в произведение на изкуството.

Художествената намеса ще включва 8 български и 2 чуждестранни автори, които ще работят рамо до рамо в продължение на 3 дни. Техните имена са ARSEK & ERASE, BRUS, BILOS, EPIK, FELON, GANA, GLOW, MAZEONE и XPOME.

GRAFFEXPRESS 2020 01s

снимка: ПР

Advertisement

GRAFF EXPRESS е авторска идея на Николай Петров GLOW, с която той се цели да създаде ежегоден софийски фестивал за графити изкуство, който представя едни най-вдъхновяващите автори и най-актуалните стилове в сферата. Фестивалът GRAFF EXPRESS се откроява със своята свежа визуална идентичност, висококачествена селекция на художници и умело кураторско разпределение на работните площи. Първото издание на фестивалът се състои през 2020 и е организирано съвместно с фондация Visionary, докато тазгодишното, второ издание, е в ръцете на Фондация Citywise.

Официалното откриване на завършените стенописи ще се проведе на 27 април от 16:00ч с кураторска обиколка на локацията, съпроводена от онлайн тур и представяне на готовите произведения.

GRAFFEXPRESS 2022 square

„Graff Express 2022“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2021 от Фондация „Ситиуайз“ в партньорство с Район „Сердика“. Проектът се реализира със съдействието на Loop colors и Rush street life store.