Открийте ни и в

Общество

„Дакота“ се завръща на софийска сцена през декември

публикувано

на

„Дакота“ се завръща на софийска сцена през декември 137

След няколко месечно отсъствие от театралния афиш в София представлението „Дакота“ се завръща на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ на 8 и 14 декември.

В пиесата главният герой Иполит Харàма започва да сънува кошмари, които един по един започват да се случват. А подреденият му живот се преобръща и започва да губи реалните си очертания.  За своята черна комедия Жорди Галсеран казва, че „комичната предпоставка идва от способността на един човек да вижда в бъдещето си или увереността, че това е така“.

Веднага след двете представления Юлиан Вергов, Владимир Карамазов и Захари Бахаров ще се срещнат с публиката, а всеки от зрителите заедно със своя билет ще получи и подарък – колекционерска картичка от последната фотосесия на тримата актьори. Срещите със зрителите се превърнаха в съпътстващи събития по време на двете големи турнета на „Три Беарс Ентъртеймънт“ през лятото и есента тази година. Такива акции са част от стратегията на редица европейски театри за сближаване с публиките и се радват на голям интерес.

С есенното турне театралната компания на Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владо Карамазов стартира и инициативата „Гледай представлението, а не телефона си“. Нейната цел е да напомни на присъстващите в театралната зала, че използването на телефони пречи както на актьорите на сцената, така и на хората, които са дошли да гледат театър.

Реклама