Connect with us

Култура

Два празнични концерта на Плевенската филхармония със солист Люси Дяковска

Avatar

Публикувано

на

18620783 10155263459859266 1803695272073543742 o jpg
снимка: ПР

Броени дни преди настъпване на празниците, на 15-ти декември от 19 часа в Зала „България“, София и на 22-ри декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна, магнетичната певица Люси Дяковска, заедно с Плевенската филхармония, ще изпълнят отново на българска сцена вълнуващата концертна програма „Аве Мария“.

“Аве Мария” – молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е коледния музикален дар на Люси Дяковска за публиката у нас. Музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за любов и надежда ще стоплят снежните емоции и ще разтоптят стотици сърца в концертните зали. Ще прозвучат обичани композиции за предстоящите празници от цял свят, с текстове за най-красивото човешко сътворение, в аранжимент за оркестров състав и солисти. Концертната компилация е лично подбрана от слънчевата певица и е вдъхновена от нейните музикални търсения от различни части на света, лични срещи, преживявания и почит към музикалните традиции.

Plakat Lucy 2022 jpg

В двете музикални вечери Люси Дяковска ще си партнира на 15-ти декември в София с маестро Димитър Косев и на 22-ри декември във Варна с маестро Георги Милтиядов.

В София, заедно с оркестъра на Плевенската филхармония, на сцената ще бъде и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ с диригент Цветан Крумов.В двата концерта ще участват и солистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ – Плевен, музикален състав, основан от дядото на Люси Дяковска, дългогодишен диригент и ръководител на ансамбъла. Въздействащите симфонични аранжименти са дело на Румен Бояджиев – син, Георги Милтиядов и Константин Добройков.

Празнувайте Коледа с магнетичните концерти на Люси Дяковска и Плевенска филхармония. Билети в мрежата на Ивентим https://bit.ly/3WavPXt и на касите на съответните зали.

Advertisement