Открийте ни и в

Tехнологии

Две награди „Златно сърце“ за Vivacom

публикувано

на

Две награди „Златно сърце“ за Vivacom 137

снимка: ПР

VIVACOM получи две отличия по време на седмото издание на Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце” на списание и клуб Business Lady и списание Bulgaria Business Review.

Компанията получи първо място в направлението „Обучение и развитие в дигиталната сфера, точните науки и историята“. Наградата „Златно сърце“ беше връчена заради трайния ангажимент на VIVACOM за дигитализация на българското образование. Журито беше впечатлено от резултатите от най-голямата национална инициатива за дигитализация на обучението Образование 4.0. Тя популяризира дигиталните образователни ресурси и мястото им в учебния процес, за да го направи интересен, полезен и адекватен на съвременните потребности на учениците.

„Ние във VIVACOM вярваме, че в съвременния свят всяка компания трябва да провежда политика за корпоративна социална отговорност, защото това е начинът обществото да върви напред. Стратегията ни е да подкрепяме дългосрочно обществено значими каузи и организации. Образованието винаги е било един от най-важните ни приоритети, защото вярваме, че младите хора са двигателят на иновациите и напредъка. Безрезервно подкрепяме различни благотворителни каузи, давайки ясен пример как бизнесът може да си сътрудничи с обществото в полза на по-добър живот за всеки един от нас.“, каза Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации“ във VIVACOM.

„Злaтно сърце“ беше присъдено на VIVACOM и в категорията „Устойчива социална политика“. Телекомът получи високото признание заради дългогодишната си традиция в провеждането на социално отговорни инициативи. Сред тях са VIVACOM Регионален грант, програма, която стартира през 2014 г. в партньорство с Българския център за нестопанско право и подпомага развитието на регионите чрез безвъзмездно финансиране на проекти на местните общности. Общата инвестиция на VIVACOM в шестте издания на Регионалния грант е над Общата инвестиция на VIVACOM в шестте издания на Регионалния грант е над 382 000 лв., подкрепени са 82 проекта от цялата страна. Журито беше впечатлено и от резултатите на националната дарителска инициатива „Операция „Жълти стотинки“. Тя стартира през 2010 г. и оттогава подпомага безвъзмездно деца и младежи. До момента са дарени над 655 000 лв. на значими социални каузи. Операция “Жълти стотинки“ се осъществява с подкрепата на десетки медии, фирми и организации.

Общо 35 благотворителни проекта и социални инициативи в над 20 различни категории получиха официално признание на церемонията в Интер Експо Център.

Реклама