Connect with us

Култура

Дейвид Балдачи разкрива „Мъжът от влака в 6:20“

Avatar

Публикувано

на

Baldacci Man 6.20 BG cover jpg

Този четвъртък, 19 януари, излиза новият трилър на Дейвид Балдачи „Мъжът от влака в 6:20“ (изд. Обсидиан). Той е с нов герой – Травис Дивайн, бивш рейнджър, брокер на Уолстрийт, заподозрян за убийство.

Всяка сутрин Травис Дивайн се качва на влака в 6:20, за да отиде на работа в една от най-престижните инвестиционни компании в Манхатън. Принуден да напусне армията при твърде неясни и мъчителни обстоятелства, той е решил да продължи живота и битките си на Уолстрийт. На бойното поле, където се печелят големите пари. Всеки ден Дивайн вижда през прозореца на влака именията на свръхбогатите и се надява някога да бъде като тях. Но появата на една красива жена до басейна в луксозния дом на шефа в такъв ранен час изглежда странна. И необяснима.

Бившият рейнджър усеща, че във фирмата му се върши нещо нередно. Скоро разбира, че тя е обект на тайно разследване, което разчита на помощта му. А когато приятелката му Сара е открита обесена в сградата на компанията, всичко става твърде лично. Непроследими имейли, съмнителни финансови операции, подозрително следене и… още убийства. Постепенно основните играчи свалят картите си. Но за да стигне до истината, Травис Дивайн трябва първо да си отговори на въпроса на кого може да се довери и с кого трябва да воюва.

Continue Reading
Advertisement