Connect with us

Общество

Демонстрация за деца как се разваля и строи декор в театър

Avatar

Публикувано

на

Photo Guergana Damianova

снимка: Гергана Дамянова

 Театър София за първи път ще покаже на деца част от невидимата за публиката работа

На 26 ноември (събота) от 13 ч. в салона на Театър София са добре дошли деца и родители, за да видят как се разваля декора на „Питър Пан“ от Пиърс Чатър Робинсън и как се строи декора за „Малката морска сирена“ от Катрин Ан.

Докато служителите на театъра вършат обичайната си скрита от публиката работа по сцената – актьорът Николай Димитров ще разкаже на децата любопитни неща за сценичната механизация, начините за промяна на картините на сцената, как така приказните герои летят, плуват и т.н.

„Пословично е любопитството на децата и желанието им да знаят, видят, докоснат всичко. Много пъти се е случвало деца да се опитват да се качат на сцената след края на представление, за да надникнат там, където току що са се скрили любимите им герои. Затова решихме да отдръпнем леко завесата, без да им отнемаме шанса да се изненадват и впечатляват и занапред. Вярваме, че чрез тази демонстрация ще се доближим още до нашите малки зрители и ще ги накараме още повече да искат да ходят на театър отново и отново. Също така се надяваме да възпитаме у тях уважение към труда и екипната работа, защото театърът е колективно изкуство.“, коментират организаторите.

Демонстрацията е събитие за деца над 4 годишна възраст, част от проекта на Театър София „Как работи театърът?“.

Advertisement

Билетите за деца са по 5 лв., а за възрастните им придружители – безплатни.

Проектът се реализира с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”.

Партньори: Креативна работилничка „ШиШарка“, Школа „Учи с мен“, Книжарници „Сиела“, Funtopia, Kornel4Kids.

Медийни партньори: Az-deteto.bg, Purvite7.bg, Bebok.eu.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement