Connect with us

Общество

„Денят на Африка“ 2023 ще се състои на 27 май в София

Avatar

Публикувано

на

1 3

Илияна Йотова, вицепрезидентът на Република България, ще открие събитието в 11:00 ч. в Градската градина пред Народен театър „Иван Вазов“ в София

Денят на Африка“ 2023, едно от най-разнообразните и ярки събития на годината, ще се проведе на 27 май, тази събота, в столичната Градска градина пред Народен театър „Иван Вазов“. В 11:00 ч. събитието ще бъде открито от г-жа Илияна Йотова, вицепрезидента на Република България.

Входът за фестивала е свободен за всички граждани, които ще се насладят на разнообразна музикална програма и базар с традиционни храни, напитки, дрехи, ръчно изработени аксесоари и автентични подаръци. В базара ще се включат всички организатори на събитието, а именно посолствата на африканските държави Алжир, Египет, Либия, Мароко, Южна Африка, и почетните консулства на Етиопия, Мавриций и Сейшелите в България.

Посетителите на „Денят на Африка 2023 ще имат възможност да се доближат до традициите на Африка, които ще бъдат представени с танци и изпълнения, отразяващи африканската идентичност, уникални ритми и мелодии. Всички ще могат да опитат вкусовете на африканската кухня, която предлага отличителни комбинации от подправки, аромати и текстури. Гостите на събитието също ще могат да разгледат и закупят различни африкански културни артефакти, традиционни дрехи, бижута и аксесоари.

Денят на Африка се чества ежегодно по цял свят, за да отбележи основаването на Африканския съюз – организация, която вече 60 години търси местни африкански решения на континенталните проблеми и всяка година развива своя нова концепция. Тази година се чества Африканската година на „Ускоряване на прилагането на Африканската континентална зона за свободна търговия (AfCFTA)“. Това важно събитие отбелязва създаването на по-голям потенциал за икономическо развитие, благосъстояние и устойчиво развитие в целия континент.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement