Connect with us

Галерия

„Децата на Уганда“ – благотворителна изложба за сираци от Африка

Avatar

Публикувано

на

2.5 милиона деца без родители живеят в Уганда. От крехка възраст тези души са изправени пред предизвикателства като липса на достъп до основни нужди, които повечето хора по света приемат за даденост – храна, вода, подслон, дрехи, обувки, лекарства и образование.

Michelle Stoykova, основател и главен организатор на най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти в България НПО „Операция Плюшено Мече“ ще ви отведе и покаже част от сираците на Уганда – деца, загубили родителите си; деца, намерени на улицата; деца, спасени от сигурна смърт, благодарение на Chrystal Children’s Center.

В центъра, където тя работи през лятото на 2016, живеят 30 деца от 0 до 6 годишна възраст. Децата имат нужда от протеини и медикаменти, защото много от тях пристигат недохранени и често се разболяват. Събраните средства ще се преведат по банков път и ще бъдат използвани за набавяне на храна и лекарства.

Откриването на събитието е на 06.04 от 19:00 в градината-галерия на Photosynthesis на бул. „Васил Левски“ 57 и изложбата ще продължи до 12.04. Входът на изложбата е безплатен, но ако желаете да подкрепите каузата, можете да закупите принтове или картички с фотография от Уганда. Също така можете директно да дарите тук като натиснете бутона Donate:

http://chrystalchildrenscenter.com/how-you-can-help

Advertisement

През лятото на 2016 Михаела посвети уменията, знанията, енергията и любовта си на тези 30 деца в неравностойно положение. След завръщането й в България екипът на НПО „Операция Плюшено Мече“ бяха подготвили 120 кг дарения, събрани от цялата страна (детски дрехи, бельо, образователни играчки и детски книжки на английски), които бяха изпратени в центъра при децата. За Нова Година децата получиха детски люлки и пързалка благодарение на общите усилия на всички доброволци, участвали в този проект. Тази година тя отново ще се завърне и работи със същите деца.

Събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/1898357900408065/

Continue Reading
Advertisement