Открийте ни и в

Галерия

“Децата на Уганда” – благотворителна изложба за сираци от Африка

MIKA

публикувано

на

"Децата на Уганда" - благотворителна изложба за сираци от Африка 26

2.5 милиона деца без родители живеят в Уганда. От крехка възраст тези души са изправени пред предизвикателства като липса на достъп до основни нужди, които повечето хора по света приемат за даденост – храна, вода, подслон, дрехи, обувки, лекарства и образование.

Michelle Stoykova, основател и главен организатор на най-мащабната Коледна кампания за сбъдване на детски мечти в България НПО “Операция Плюшено Мече” ще ви отведе и покаже част от сираците на Уганда – деца, загубили родителите си; деца, намерени на улицата; деца, спасени от сигурна смърт, благодарение на Chrystal Children’s Center.

В центъра, където тя работи през лятото на 2016, живеят 30 деца от 0 до 6 годишна възраст. Децата имат нужда от протеини и медикаменти, защото много от тях пристигат недохранени и често се разболяват. Събраните средства ще се преведат по банков път и ще бъдат използвани за набавяне на храна и лекарства.

Откриването на събитието е на 06.04 от 19:00 в градината-галерия на Photosynthesis на бул. “Васил Левски” 57 и изложбата ще продължи до 12.04. Входът на изложбата е безплатен, но ако желаете да подкрепите каузата, можете да закупите принтове или картички с фотография от Уганда. Също така можете директно да дарите тук като натиснете бутона Donate:

http://chrystalchildrenscenter.com/how-you-can-help

През лятото на 2016 Михаела посвети уменията, знанията, енергията и любовта си на тези 30 деца в неравностойно положение. След завръщането й в България екипът на НПО “Операция Плюшено Мече” бяха подготвили 120 кг дарения, събрани от цялата страна (детски дрехи, бельо, образователни играчки и детски книжки на английски), които бяха изпратени в центъра при децата. За Нова Година децата получиха детски люлки и пързалка благодарение на общите усилия на всички доброволци, участвали в този проект. Тази година тя отново ще се завърне и работи със същите деца.

Събитието във Фейсбук – https://www.facebook.com/events/1898357900408065/

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

BECA | Before Creating Academy откри кандидатствания за третата сесия с четирима нови лектори

MIKA

публикувано

на

от

BECA | Before Creating Academy откри кандидатствания за третата сесия с четирима нови лектори 27

фотография Ивайло Дончев

Академията открива също интензивен курс за Фотография в студио, както и Action фотография 

Академията по фотография BECA | Before Creating Academy затвърждава тенденцията за разрастването си от началото на годината и присъедини към екипа си още няколко от големите фотографски имена у нас – фотожурналистът Надежда Чипева, модният фотограф George Todoroff и първият лицензиран Red Bull фотограф за България – Ивайло Дончев.

Заедно с новите попълнения се разрастват и предлаганите модули и курсове, като вече кандидатствания се приемат за двата интензивни курса – Action фотография и Фотография в студио, както и за първия модул у нас, посветен на Фотожурналистиката.

През месец март бяха връчени и сертификатите на първата група курсисти, някои от които продължават обучението в различни модули, а записвания за групите започват да се примат целогодишно.

От началото на годината Академията предостави разнообразни възможности за всички хора с интерес във фотографията и се утвърди в средите, като най-обещаващото място за обучение и практика. Освен мащабните практики, с които става все по-популярна, BECA | Before Creating Academy организира най-големия фотографски конкурс у нас за последните години, в който се включи международно жури от 8 изключителни фотографи от различни страни.

Победителят в конкурса BECA Photo Award ще получи парична награда от 2 000 лева, възможност за самостоятелна изложба, както и стипендия за обучение в Академията на стойност 560 лева.

Записванията за конкурса продължават до 30 май, а кандидатстванията за третата сесия ще приключат на 10 май.

В новата сесия Академията планира още няколко големи практики, които са основен стълб на обучение, заложен като метод още в самото начало.

За новите лектори:

Надежда Чипева е име в българската фото журналистика, един от онези неуморни фото репортери, които можем да видим на всяко важно събитие вече години наред. Фотограф, носител на много отличия, включително два пъти получава журналистическата награда „Черноризец Храбър“. Започва кариерата си в в. „Българска фотография“ през 1981 г., след това работи за Българска телеграфна агенция, в. „24 часа“, списание „Сега“, в. „Дневник“ и в. „Капитал“ повече от 20 години. Зад гърба си има няколко изложби у нас и в чужбина.

Георги Тодоров открива фотографията през 2008г. Десет години активно снима като през този период преминава през различни проекти и жанрове. От 2017г. насочва своят обектив изцяло към портретната и модна/комерсиална фотография в студио. Работата му е насочена повече към работа и контролиране на изкуствена светлина. Стилът му става все по-разпознаваем заради начина, по който моделира светлината във фотографиите си.

Ивайло Дончев учи документална фотография в Кралската академия на изкуствата в Хага, Нидерландия. Той не спира да следва целите си и се посвещава на това да документира света на екстремните спортове. През годините снима състезания по всякакъв вид екстремни спортове – скейт, сноуборд, bmx и др. и реализира десетки разнообразни проекти и изложби по света. Вдъхновява се от свободата, от адреналина и от чувството да се усеща жив! През 2021г. е обявен за първия лицензиран фотограф на Red Bull в България.

Продължете понататък

Култура

Националната галерия представя – ДА КОЛЕКЦИОНИРАШ СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО

MIKA

публикувано

на

от

Националната галерия представя - ДА КОЛЕКЦИОНИРАШ СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО 28

Вернисаж на 22 април, четвъртък, от 17.00 до 19.00 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки и контролиран достъп

Какво е мястото на съвременното изкуство в сбирките на българските колекционери? Оправдан ли е “рискът” да колекционираш съвременно изкуство? Не е ли съвременното изкуство  бъдещата класика? Това са част от въпросите, които поставя изложбата “Да колекционираш съвременно изкуство”. Нейната тема е българската художествена сцена от последните десетилетия през личния поглед на Владимир Илиев, с фокус свободната, трайна и отговорна връзка: художник – колекционер. Представени са творби на Сашо Стоицов, Боряна Петкова, Валентин Стефанов, Красимир Терзиев, Геoрги Ружев, Нина Ковачева, Георги Георгиев – Jorrras, Борис Колев – B.A.i.L.A, Калина Димитрова, Стефан Иванов, Петер Цанев, Искра Благоева.

Куратор Иво Милев.

Продължете понататък

Горещо