Connect with us

Музика

Джана Нанини – една майка на 60

Avatar

Публикувано

на

Gianna Nannini

Италианската легенда Джана Нанини, идва у нас за първи път след по-малко от 2 месеца. Точно на 26 април в зала 1 на НДК ще прозвучат най-големите хитове на Джана, наричана още „майка на италианската рок музика“. Освен за музиката, Нанини живее и се раздава със същия заряд и за малката си дъщеря, която я дари с чудото да бъдеш майка за първи път на 54 години.

Вече 6 годни Джана успешно съчетава майчинството с активната си работа на музикалната сцена. С 26 албума зад гърба си и турнета в цял свят, Джана не се отказва от мечатата да бъде майка. А когато това се случва на 54-годишна възраст, Нанини се чувства по-жива и вдъхновена от всякога.

„Чувството да бъдеш майка е като да бъдеш Бог. Дава ти сили, извисява духа ти и всички проблеми стават незначителни“, споделя Джана.

Интернационалния ден на жената е само още едно напомняне за чувството на благодарност и щастие, които й дават ролята на майка. В името на силната любов към дъщеря си Пенелопа, Джана създава албума „Io e te” (2011). В него са включени 12 парчета, вдъхновени от бременността и новия живот, който носи в себе си. Обложката на албума представя Джана в напреднала бременност, нещо, което не се приема добре от италианската общност и буди противоречиви мнения. Факт е обаче, че бунтарския й дух не я напуска и й помага да мине и през това.

hitstory gianna nannini

Днес Джана Наннини представя турнето си HITSTORY – част от което е и България. На 26 април ще чуем най-големите хитове на легендарната певица и ще си припомним химна на Мондиала по футбол през 1990 г. – “Un’estate italiana / Едно италианско лято”, който изпълни с Едоардо Бенато.

Билети могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК и мрежата на Eventim в цялата страна на цени от 50 до 100 лева.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement