Connect with us

Lifestyle

Дивите Животни – кулинарен курс с кауза

Avatar

Публикувано

на

MG 8282

снимка: ПР

Миналия петък стартира серия от курсове по готварство, в подкрепа на кампанията за събиране на средства за изграждане на ДИВА БОЛНИЦА на организация „Дивите Животни“ (повече за кампанията можете да намерите тук:

В първия от поредицата курсове, озаглавен „Zero Waste мислене в кухнята“,  Иван Жеков, професионален готвач, добре познат с опита си във вегетарианската и веган кухня, ни предложи варианти как да намалим отпадъка, когато готвим вкъщи и как да готвим с продукти, които на пръв поглед може да не си подхождат, като не изхвърляме храна и използваме ефективно дори обелките от зеленчуци. Резултатът от всичко това беше очароващо сетивата меню от питка от червена леща, запечени сладки картофи, салата Уолдорф с майонеза от кашу, песто от селъри и екзотична супа от зеленчуци и банани.

Този петък (16 октовмври), по същото време, от 18:30 ч., на същото място (кулинарно училище Amuse Bouche, Бизнес Център Витоша, бул. “Черни връх” № 47, ет. 1 (входът е на гърба на сградата), предстои вторият изключително интересен кулинарен урок, който този път ще ни даде свежи идеи и за предстоящите дни на Коледни пости. Темата е „Веган вариации на традиционната българска кухня“, а веган кюфтетата са само част от нещата, които Ви очакват, поднесени със съвременни визия и продукти.

Advertisement

Темата на курса на 23 октомври ще бъде „Кухнята на Йерусалим“, на който ще бъдат представени ястия от 3 популярни в мултикултурния град етноса, а на 30 октомври ще се запознаем с кухнята на една от древните цивилизации, в темата „Ястия от древен Рим“.

Подробна информация за всеки от курсовете и начините за записване можете да получите в специално създаденото събитие във Фейсбук, чрез препратката по-долу: https://fb.me/e/1akIV3oDQ