Открийте ни и в

Lifestyle

Framheim Innovation Space отвори врати с благотворителна изложба „Wings“

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

С благотворителна изложба „Wings“ отвори врати най-новото място за креативно творчество и събития в София – дигиталната лаборатория Framheim Innovation Space. Изложбата е в подкрепа на децата от 4.ОУ „Проф. Джон Атанасов“. Със събраните средства от продажбата на картините ще бъде обновен сайта на училището и ще се осигури компютърна техника за учениците, за да могат уверено да развиват своите дигитални умения и смело да вървят по пътя към осъществяване на мечтите им.

Авторите на картините – Марина Шидерова, Александър Тодоров и Борис Сокачев са част от екипа на дигиталната лаборатория и са посветени на идеята да изпреварят времето с идеите и дизайните си. Изложбата се състои от черно-бели картини и носи обобщаващото име „Wings“, защото „дава криле“:

„Избрахме тази тема, защото 2020 година ни накара да се замислим малко повече за живота ни и за света около нас. Провокира ни да се обърнем към себе си, да преоткрием кои сме, в какво вярваме, какви са мечтите ни. Да разберем кое е това нещо, което ни дава сили да продължаваме да се борим и да вървим по пътя на вдъхновението и радостта от живота. Дали е нещо свръхестествено и по-специално, което ни закриля и не допуска да се повлияваме от всичко негативно, което ни се случва, или съзнанието, че от нас и вярата в собствените ни възможности зависи дали ще полетим към мечтите си, или ще останем долу. Нашият екип винаги гледа от светлата страна на нещата и точно това ни подтикна да отворим вратите на нашия дом „Домът на Фрам“ – Framheim Innovation Space. Надяваме се това място да даде начало на нови приятелства, партньорства, да събира талантливи хора, да зарежда с приятни емоции и желание за творене, да вдъхновява и окрилява.”, заяви организаторът и автор в изложбата, а също основател и изпълнителен директор на дигиталната компания, Марина Шидерова.

В творбите на Марина може да видите изображения на пазители – ангели и светци, които закрилят семейства и близки, и дават вяра и сила на тези, които имат нужда. Борис представя „гонителите на злото“ с поредицата си изображения на кукери, а Александър провокира с картините си събуждане на съзнанието у човека и излизане от дехуманизирания свят и антиутопичните имагинерни състояния на духа.

„Живеем за изкуството под всякаква форма и намираме вдъхновение във всичко. Във Фрамхайм всеки твори по призванието си и затова в проектите, с които се захванем, включително и изложбата, оставяме частица от сърцата ни“, допълни Марина Шидерова.

Официалното откриване на Framheim Innovation Space и благотворителната изложба „Wings“ се състоя на 15-ти октомври 2020 г. Събитието уважиха популярни лица, от различни сфери на обществения живот, познати с иновативната си мисъл. Сред тях бяха съоснователят на „Импетус Капитал“ Виктор Манев и създателят на „SoftUni“ Светлин Наков, които поднесоха специални поздравления към организатора на събитието и основател на Framheim Innovation Space – Марина Шидерова.

Творбите от благотворителната изложба за окриляване на млади таланти ще бъдат изложени във Framheim Innovation Space до Коледа – най-вълшебният ден в годината. Всеки, желаещ да разгледа изложбата и/или да подкрепи благотворителната кауза, може да го направи като посети „Домът на Фрам“ всеки делничен ден между 09:00ч. и 19:00ч. на адрес: ул. Хайделберг 2, ж.к. Дружба 1, гр. София.

Framheim Innovation Space е домът на Fram Creative Solutions – екип от CX, UX и дизайн специалисти, чиято мисия е да превърне дигиталния отпечатък на своите клиенти във функционално произведение на изкуството. Eкип, който обожава нови предизвикателства, иновативни идеи и творци с визия за бъдещето на бизнеса в дигиталния свят. Framheim Innovation Space отваря вратите си за всички, които имат нужда от място, където да вдъхнат живот на идеите си, да се срещнат със себеподобни професионалисти, да обменят опит и възгледи за бъдещето и да проектират следващите стъпки на дигиталната еволюция.

Научете повече за Fram Creative Solutions на техния сайт.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Lifestyle

ВУЗФ обяви прием в най-новата си магистратура по финансов и здравен мениджмънт

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Начело на новата магистратура застава проф. д-р Григор Димитров, член на УС на НЗОК и директор „Осигурителни отношения“ в БСК

В пика на пандемията от COVID-19, Висшето училище по застраховане и финанси, което винаги е създавало и предлагало най-актуалните, търсени и необходими на бизнеса специалности, и този път сложи началото на нова много навременна и нужна програма. През академичната 2020/2021 година ВУЗФ стартира магистърската програма “Финансов мениджмънт на социалните и здравни системи”.

Завършилите студенти ще притежават умения и компетенции за анализ на социалноосигурителните и здравни системи, така необходими днес. Учебният план е специално създаден, за да може да отговори на нуждите на международните тенденции за реформи в осигурителните системи.

Част от специализираните дисциплини са “Управление на социалното осигуряване”, “Иновации и предприемачество в социалните системи”, “Организация и финансиране на здравна система”, “Превенция срещу злоупотреби и измами в социалното и здравно осигуряване”, които да отговарят на световните тенденции за структурна и организационна реформа в осигурителните системи и др.

Сред водещите лектори и инициатор за създаването на програмата е проф. д-р Григор Димитров, преподавател във ВУЗФ, доктор по икономика, експерт по проблемите на пенсионното и здравното осигуряване, трудовите и индустриалните отношения и управление на човешките ресурси. Той е и главен директор “Осигурителни отношения” в Българската стопанска камара и член на Надзорния съвет на НЗОК.

Лектори в програмата са доказани експерти в областта на социалното и здравното осигуряване, сред които настоящият директор на НЗОК проф. Петко Салчев, бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, бившият социален министър и управител на НОИ проф. д-р Йордан Христосков и проф. д-р Златица Петрова.

Стартът на новата програма е част от стремежа на ВУЗФ да създаде ключови експерти в системите на социалното и здравно осигуряване на национално и регионално равнище.

Кандидатите, които искат да се запишат за обучение в магистърската програма на университета за пролетния семестър на учебната 2020/2021, могат да кандидатстват онлайн до края февруари на сайта на ВУЗФ – vuzf.bg.

ВУЗФ предлага възможност за изцяло онлайн кандидатстване и индивидуална консултация за всеки кандидат-студент, който има необходимост от допълнителна информация или насока. Консултацията може да се проведе и онлайн в удобен ден и час за кандидат-студента чрез записване на е-mail: marketing@vuzf.bg или на телефон 02/40 15 807, 0888 443 096.

Продължете понататък

Lifestyle

Wizz Air стартира нов летен маршрут от Бургас

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Wizz Air, най-бързо развиващата се и най-зелената авиокомпания в Европа**, пуска нов летен маршрут от Бургас до Вроцлав. Стартирайки от 19 юни 2021 г., най-новата услуга на WIZZ ще се извършва 1 път седмично, събота, предоставяйки на клиентите удобен график за посещение на красивата полска дестинация. Местата по маршрута са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com и чрез мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 77.99 лв.*

Предвид необичайната епидемична обстановка, пускането на тази нова услуги е поредното доказателство за силната ангажираност на авиокомпанията към българския пазар, към развитието на местния туризъм, както и към осигуряване на още по-достъпни и безопасни възможности за пътуване на местните пътници.

Най-новата дестинация в българската мрежа на Wizz Air – Вроцлав, е известна със своята красива средновековна архитектура и десетки исторически забележителности. Това е най-големият град в Западна Полша и един от най-очарователните. Много от сградите в стария град на Вроцлав са боядисани с ярки цветове, които отразяват младежкия и креативен дух на дестинацията и могат да развеселят всеки дори в най-мрачния ден. Но живата архитектура на Вроцлав не е единствената причина да се смята, че градът е осеян с някаква магия, тъй като освен от хората той е населен и с гноми! Над 300 малки статуи на джуджета са разпръснати из целия град и непрекъснато се появяват още. Малките творения са се утвърдили като местен символ на свободата и намирането им се е превърнало в туристическа атракция и забавна игра в стила на Pokemon Go.

Когато и да решат да летят до Вроцлав или която и да е друга дестинация от мрежата на Wizz Air, авиокомпанията любезно напомня на пътниците да се запознаят със строгите здравни и хигиенни мерки, въведени от превозвача за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията съдържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация.

За допълнително спокойствие Wizz Air препоръчва на пътниците да добавят WIZZ Flex към резервацията си. По този начин пътниците ще могат да променят датата на пътуването си или дестинацията, както и да отменят полета си, до 3 часа преди заминаване без такса и да получат незабавно 100% от първоначалната цена на билета в WIZZ акаунта си.

МаршрутДниСтартова датаЦени от*
Бургас – Вроцлавсъбота19 юни 2021 г.77.99 лв.

Андраш Радо, мениджър за корпоративни комуникации на Wizz Air, каза: „Въпреки че пътуванията в момента са ограничени от националните и международни разпоредби, за Wizz Air България е ключов пазар и екипът ни е посветен на развитието на българската ни мрежа, като спазваме всички национални здравни мерки. Днес с удоволствие добавяме нов летен маршрут към бургаската ни мрежа, като същевременно се придържаме към най-високите здравни стандарти чрез нашите санитарни протоколи. Уверени сме, че супер атрактивните ни тарифи и страхотната мрежа на Wizz Air ще допринесат за разрастването на българския туристически сектор през най-силния сезон – летния. Нашите засилени мерки за безопасност пък ще осигурят възможно най-санитарните условия на борда на най-зелената флотилия в Европа.“

Продължете понататък

Горещо