Connect with us

Събития

Дилян Аврамов от бар Спутник ще представя страната ни на най-голямото джин състезание в света – Beefeater MIXLDN

Avatar

Публикувано

на

Dilyan Avramov

За втора поредна година България има възможността да участва в най-значимото джин състезание в света – Beefeater MIXLDN. Победителят Дилян Аврамов от бар Спутник забърка коктейл с джин и ябълка, с който успя да спечели сърцата както на двамата англичани в журито – Робин Хонхолд от лондонските White Lyan и Dandelyan (номер 3 в топ 50 на най-добрите барове в света) и Тим Стоунс, посланик на Beefeater Gin, така и на Илия Зотков, представител на Българска барманска гилдия.

На финала в Лондон, Дилян ще се бори за възможността да създаде собствена лимитирана серия джин, в дестилерията на Beefeater в Лондон. Тазгодишната тема на MIXLDN, а именно „Коктейл, вдъхновен от филм, чието
действие се развива в Лондон“ успя да инспирира барманите да забъркат в историите си Джеймс Бонд, Шерлок Холмс, че дори и Джаки Кенеди, а настроение и идеи бяха почерпени още от футуристичния мегаполис от
кубриковия „Портокал с часовников механизъм“, мрачния тимбъртънов свят на „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“ и гангстерския „Гепи“.
Коктейлът на победителя е вдъхновен от драмата Closer, с участието на Джулия Робъртс, Джъд Лоу, Натали Портман и Клайв Оуен в главните роли. На финала на „филмовия“ MIXLDN сили ще мерят бармани от над 30 държави по света. Специално за тазгодишната кино тема, Beefeater Gin създаде и тематична лимитирана бутилка и отправи предизвикателство към киноманите да определят ултимативния лондонски филм в OUR LONDON MOVIE AWARDS.
Някой от всички гласували ще има шанса да спечели вълнуващо кино пътуване из лондонските локации на емблематичните кино ленти.

closer_but_late

Continue Reading
Advertisement