Connect with us

Музика

Диско иконата Глория Гейнър в Culture Beat Club

Avatar

Публикувано

на

Gloria Gaynor

Само за една нощ “I will survive” успява да премине всички бариери на консервативното обществото и да се превърне в химн на зараждащата се в началото на 80-те години на миналия век поп култура. „Моята песен успя да прескочи границите, чрез които до този момент хората определяха себе си. Тя стигна до сърцата на всички независимо от тяхната националност, цвят на кожата, пол, местоположение. – казва  в интервю за най-големия си хит прекрасната Глория Гейнър – Всички се влюбиха в “I will survive”, защото бе позитивна и възхваляваше силата на човешкия дух.“

 Този четвъртък – 09 април 2015 г. песните на диско иконата Глория Гейнър ще са в основата на новото издание на Studio 54, общия проект на парти лейбъла CODE и бутиковия Culture Beat Club (бул. България 1, сградата на НДК), представящ най-добрите, бляскави и диви години на диското в нова светлина.

Първата дама на диското Глория Гейнър, която вече 35 години покорява международните сцени и сърцата на хората, започва кариерата си в средата на 60-те с джаз/поп групата Soul Satisfiers. Славата, за която младата певица е орисана още от раждането си, не закъснява. С дебютния си албум Never Can Say Goodbye Глория заявява категорично, че ще бъде звезда, изкачвайки се до 25-та позиция в класацията на Billboard, в рамките на един месец. Три години по-късно излиза “I will survive” и целият свят научава името на Глория Гейнър, а  нейния невероятен глас все по-често бива оприличаван с природна сила. Признанията на публиката и критиците не закъсняват и през 1980 г.  песента“I will survive” е отличена с първата и единствена в историята награда Grammy за диско музика.

Culture Beat Club, В най-добрите традиции на Studio 54, клубът преобразил световната парти култура завинаги и превърнал се в първообраз на диско вечерите, ще бъде с преобразен интериор, като акцент  ще бъдат дивите години на диското и поп музиката. За музикалната селекция по-най добрия начин ще се грижи DJ Emo a.k.a EK, който  е  познат като резидент DJ от събитията през последните месеци на CODE. DJ  Emo a.k.a. EK, един от най провокативните български DJ, изцяло отдал се на диско музиката и качествения звук. Бижуто на вечерта ще бъде талантливата Наталия Тенева, която обещава да зареди нощта с безброй позитивни емоции и силни певчески умения. Дрес-кодът на събитието е дънки и риза.

Събитието във facebook

Advertisement
Continue Reading
Advertisement