Connect with us

Музика

Днес: Кайно Йесно Слонце представят Mare Verborum

Avatar

Публикувано

на

P3144443 cr

снимка: PR

Промо концертът на 30 март, в който етно-ембиънт формацията Kayno Yesno Slonce ще представи петия си албум MARE VERBORUM, ще е последен за тях преди дълга творческа почивка, на която планират да се отдадат за поне година. Това означава, че съвместният им лайв с виртуозните южноафрикански джазмени Shabaka and the Ancestors, ще бъде много есклузивно и емоционално преживяване както за всички от групата, така и за вярната им публика.

Във вълшебната вечер на 30 март Kayno Yesno Slonce ще демонстрират един по-различен звук, по-твърд и по-динамичен от познатия им акустичен стил. Не малка заслуга в тази нова посока има барабанистът Владимир Василев, познат от култови групи като Остава и Анимационерите, който ще бъде гост-музикант в Sofia Live Club само след 2 дни.

Много нови музикални пластове в албума Mare Verborum се разгръщат и благодарение на специалното участие на талантливата млада челистка Маги Петрович, която също  ще излезе на сцената на Sofia Live Club заедно с Kayno Yesno Slonce в четвъртък вечер.

P3144441 cr

снимка: PR

Advertisement

След пилотния сингъл MER, неотдавна групата разкри и втори трак от албума, носещ името Thalassa:

Албумът Mare Verborum вече е тиражиран и на CD с оригинален 3D артуърк по идеен проект на Петър Делчев (продуцент на албума и тамбура) и реализация на Юлия Узунова (синтезатори и гльокеншпил в групата).  Албумът, съдържащ 6 трака, е записан в студио „Пекарната“ и мастериран в студио „Балканджи“. Ще може да бъде закупен на специалния мърчандайз щанд в деня на концерта, 30 март, заедно с останалите традиционни креативни мърчандайз артикули на групата.

Концертът, обединяващ символично две привидно далечно отстоящи музикални традиции от два континента под името THE BRIDGE, ще стартира точно в 20:00 ч на 30 март, когато на сцената ще излязат виртуозните джзмени Shabaka and the Ancestors. Те ще представят супер успешния си дебютен албум Wisdom of the Elders. Чуйте албума тук: https://shabakaandtheancestors.bandcamp.com/

Вратите за публика ще бъдат отворени още в 19 ч.

Advertisement

The Bridge се осъществява с подкрепата и вкуса на BULLEIT Frontier Whiskey, като част от платформата #sofiathefrontier по идея на Фалшименто – подкастът за нова музика по Радио Бинар на БНР.

Билети за събитието могат да бъдат закупени на цена 30 лв до 29 март включително, след което цената им ще бъде 35 лв. в деня на концерта и на място в Sofia Live Club.

Актуална информация за събитието
https://www.facebook.com/events/229578080819240/

Continue Reading
Advertisement