Открийте ни и в

Спорт

DISCOVERY представя документалния филм за Ръдърфорд „One Last Push“

Avatar

публикувано

на

DISCOVERY представя документалния филм за Ръдърфорд "One Last Push" 141

С наближаването на официалното откриване на Игрите Пекин 2022, Discovery – Домът на Олимпийските игри в Европа, отбелязва обратното броене до старта на Зимната Олимпиада* с поредица от завладяващи истории и вдъхновяващи документални програми, които зрителите ще имат възможност да видят по discovery+ и Eurosport.

One Last Push
Филмът проследява исторически момент в британския отбор. Олимпийският шампион от „Лондон 2012“ по висок скок Грег Ръдърфорд се опитва да се завърне отново в професионалния спорт, да смени спортовет и да стане едва вторият човек в историята, който е спечлил златен медал и от Летни, и от Зимни Олимпийски игри.

One Last Push, продукция на Discovery Sports, е вълнуваща документална история, която показва пиковете и спадовете в ожесточената борба с времето и различните емоции, през които Ръдърфорд и отборът по бобслей минават в опитите си да се квалифицират за „Пекин 2022“.

Едночасовият документален филм е с участието и на The one-hour documentary stars Rutherford’s fellow hopefuls Ламин Дийн, Джоел Фийрън, Бен Симънс и Тоби Олуби, Райън Летс, Сам Бланшет и Люк Доус.Премиерата на One Last Push е по Eurosport на 1 февруари от 20:00 ч. българско време (19:00 CET).

Brilliant Curling Story
Този документален филм на Olympic Channel, продуциран от Франк Маршал и Mandalay Sports Media („The Last Dance“), разказва забележителната история на пет обикновени жени от Шотландия, които се събират, за да се насладят на Олимпийската слава в кърлинга.

Brilliant Curling Story описва историята на петте къдрави дами – Рона Мартин, Дебора Нокс, Фиона Макдоналд, Джанис Ранкин и Маргарет Мортън, които печелят сърцата на цяла Великобритания през 2002 г. Филмът разказва за това как всяка от тях съчетава личния си живот с Олимпийските мечти, непосредствено преди Игирте в Солт Лейк Сити през 2002 г. Разбира се, зрителите ще се докоснат и до динамичните и непрестанни предизвикателства на отбора, пред които спортистите са изправени.

„Историята на тази легендарна група от шотландки, спечелили златото по кърлинг, е един от онези специални Олимпийски моменти. Искахме да споделим вълнуващата им и наистина вдъхновяваща съдба, по повод 20-годишнината от този паметен момент, за да може всички заедно отново да преживеем неповторимата емоция. Но също така искахме да представим и самата история – история за вярата, за приятелство, за това да сме заедно. История, до която следващото поколение олимпийски фенове да се докосне, да изпитат магията на момента, и да са сигурни, че легендата продължава да живее.“, разказа Франк Маршал, продуцент на Brilliant Curling Story.

Brilliant Curling Story е по Eurosport от днес, 31 януари.

Зимните Олимпийски игри Пекин 2022 започват по discovery+** и Eurosport платформите на 2 февруари.

Реклама