Connect with us

Общество

ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс представят „Повече не или така нареченият Бернхард“

Avatar

Публикувано

на

bernhard 1

снимка: PR

Повече не или така нареченият Бернхард“, по идея на Ида Даниел и Александър Митрев, е първото представление от новата година на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Премиерата на спектакъла е на 14 януари 2017 г. от 19:30 ч.

Ако попитате някой австриец дали знае кой е Томас Бернхард, ще получите в отговор нещо като:  да, онзи мрънкащ старец! Но после бързо ще последва: Да, във Виена има едно кафене, в което още се знае на коя маса е седял. 

Когато преди година и половина, Александър Митрев откри за себе си Томас Бернхард, той нямаше чувство, че се среща с мрънкащ старец. Беше неистово впечатлен от силата на думите и странно съчувстващ на един живот преминал в болести.

Когато Александър Митрев прочете на глас няколко от текстовете на Бернхард на Ида Даниел, двамата решиха, че искат да прекарат дълго време с австрийския писател и драматург. И започнаха да фантазират.

Advertisement

Повече не или така нареченият Бернхард“ напомня на лекция, в която методът на изследване е поставянето под въпрос: на държавното, на националното, на социалното, на институциите, на наградите, на финансовите отношения, на приятелствата.

ПРЕМИЕРА: 14 януари 2017 | 19:30 ч.

идея и концепция: Александър Митрев и Ида Даниел

текстове: Томас Бернхард, Александър Митрев и Ида Даниел

превод: Владко Мурдаров и Александър Андреев

Advertisement

музика: Тодор Стоянов и Александър Даниел

сценична среда: Татяна Димова

 участват: Александър Митрев, Цветомира Даскалова и Деница Даринова

Continue Reading
Advertisement