Открийте ни и в

Tехнологии

Добрият пример на СЗО приложен в борбата с COVID-19

MIKA

публикувано

на

Международно утвърдени географски технологии, използвани от Световната здравна организация, са част от представената днес Национална информационна система за борба с коронавирус.

Есри България като част от екипа подпомагащ “Информационно обслужване” АД реализира ГИС частта и публичния дашборд, част от Националната система за борба с коронавируса у нас.

На ГИС дашборда върху динамична карта са представени данни за концентрация на карантинирани, тенденция на броя ново заболели по дни, пространствени анализи и тематични карти, свързани с рисковите групи от населението, вкл. възрастно население, онкоболни и др.

Екипът на Есри България разработи географската компонента на системата за символичната сума от 1лв.екти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама BECA

Tехнологии

Световният ресторантьорски и хотелиерски бизнес отваря врати като разчита на софтуер, създаден в България

MIKA

публикувано

на

от

За по-малко от месец компанията успя да разработи приложение в помощ на индустрията в условията на COVID-19

В кризисната ситуация, възникнала в резултат на пандемията, екипът на Fourth, доставчик на облачни решения в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, създава приложение, което помага на клиентите да осигурят по-безопасни условия на труд, като същевременно улеснява комуникацията между мениджърите и персонала. Индустрията е сред най-засегнатите и има нужда от технологични решения, които да подсигурят безопасната работа и ефективно да подпомогнат възстановяването на сектора. Health Survey App е разработено за по-малко от месец и позволява на служителите да информират как се чувстват още преди да напуснат домовете си и да са спокойни както за собственото си здраве, така и за безопасността на колегите си. Към момента, в световен мащаб, близо 500 000 души се доверяват на приложението, като то се използва вътрешно и в софийския офис на компанията.

Предлаганите от Fourth решения в областта на ресторантьорството и хотелиерството са по модела „софтуер като услуга” (SaaS). Те включват планиране, управление на работно време и присъствие, проследяване на кандидати, обучение, доставка на инвентар и управление на човешки ресурси, бонуси и възнаграждения. В момента софтуерът се ползва в над 120 000 обекта по целия свят, част от вериги като Hilton, Starbucks, Pizza Express, The Restaurant Group и Greene King.

Хората по целия свят очакват с нетърпение хотелиерският бизнес да отвори отново, да започнат да пътуват, да се срещат с приятели, да се наслаждават на компанията си в любимите ресторанти. Мисията на Fourth е да подкрепи компаниите в бранша да се възстановят от COVID-19 и да им помогне да планират завръщането си като се уверят, че техните служители се чувстват сигурни да бъдат отново на работа, в безопасна и добре организирана среда. Ясно е, че ще мине известно време, докато икономиката се възстанови напълно и в същото време е обнадеждаващо, че в някои райони по света процесът вече се случва. Азиатско-тихоокеанският регион се е възстановил и други региони следват същата посока. Ресторантите за бързо обслужване са отворени и дори носят повече приходи в сравнение с периода преди COVID-19. САЩ следват същите тенденции и се очаква скоро същото да се случи и в Европа.

Дигиталната трансформация на индустрията на глобално ниво прави решенията на Fourth още по- необходими. Само през 2020 г. компанията успя да привлече 90 нови клиенти, а за 2021 г. прогнозира нов бизнес на стойност 34 млн. долара.

Това, на свой ред, ще има положително влияние и у нас като предоставя много възможности за развитие както на вече назначените специалисти, така и на бъдещите служители на Fourth в България.

И през 2021 г. компанията продължава растежа си у нас, като открива нови екипи и планира да наеме опитни софтуерни инженери, експерти по големи данни (Data scientists и Data engineers). Планира се разрастване с още един Scrum екип, фокусиран върху работата по бек-офис платформа (back-office platform) за клиенти като McDonald’s, Starbucks, Chick-fil-А, Hungry Jacks и други. Откриват се и нови позиции за продуктови мениджъри (Product Owners) и мениджъри софтуернo инженерство (Software Engineering Managers).

“През 2021 година, освен върху разширяването на екипа, ще се фокусираме върху допълнителни подобрения на нашия продукт. Стратегическите решения за него определяме на глобално ниво, а изпълнението им и добавянето на новите функционалности става тук. Редом с адаптивността и развитието, фокусът върху клиентите е един от основните принципи на корпоративната ни култура. Fourth има клиенти по целия свят и софтуерните решения, разработвани в София, всъщност се използват навсякъде. За нас е важно, че с работата си допринасяме за ефективността и бързината на изпълнението на задачите на над 2 млн. души в световен мащаб“, каза Георги Христов, ръководител на отдел „Разработване на софтуер“ в технологичния хъб на Fourth в България.

Fourth присъства в България от 2015 г., като в момента в офиса в София има над 100 специалисти, като това е най-големият технологичен хъб на компанията в глобален план. За това време над 50% от екипа са били повишени или са сменили ролите си в рамките на организацията. Офисът в София се гордее, че има служители с повече от 10 години опит в глобалната компания, както и оказва съдействие на ценни специалисти при преместването им в България от други държави. Във Fourth също споделят, че най-големият източник на таланти е програмата им за препоръки.

Вижте повече за възможностите, които Fourth предоставя: https://jobs.lever.co/hotschedules?location=Sofia

Продължете понататък

Tехнологии

Новата серия монитори AOC V4 е вече тук

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Специалистът при дисплеите AOC пуска нова линия монитори – серията V4, които предлагат QHD и UHD резолюция с размери на панела 23,8” (60,5 см), 27” (68,6 см) и 31,5” (80 см). Със семплия си, но атрактивен 3-странен безрамков дизайн, тези модели са чудесно предложение за домашните потребители с ограничен бюджет и афинитет към дизайна. Всички дисплеи са снабдени с IPS панели за живо и натурално възпроизвеждане на цветовете. Честотата на опресняване от 75 Hz на QHD моделите прави движенията 25% по-плавни в сравнение със стандартните 60 Hz монитори. В допълнение, поддръжката на Adaptive-Sync във всички модели елиминира накъсването и насичането при променлива честота на кадрите, което ги прави подходящ избор за играещите от време на време. С всички тези възможности серията V4 е универсално предложение за работещите от вкъщи, които искат и да се забавляват.

Серията AOC V4: Универсални, достъпни и с чудесен дизайн

Серията AOC V4 комбинира качество на картината, удобство и атрактивен дизайн с привлекателна цена. Създадени да могат да отговорят на бъдещите нужди, четирите дисплея са с QHD (2560×1440) или 4K/UHD резолюция (3840×2160) – съществен ъпгрейд в сравнение с масовия Full HD стандарт. Моделите V4 са снабдени с плоски IPS панели, които са чудесни за продуктивна работа с електронни таблици, чертежи, графичен дизайн, фоторедактиране и др., благодарение на точното възпроизвеждане на цветовете и широки ъгли на видимост (178/178°). Така чувствително се намалява избеляването на цветовете по хоризонтала и вертикала и допълнително се подобрява потребителското преживяване.

Мониторите V4 са универсални и по отношение на опциите за свързване, които включват DisplayPort за сигнал от лаптопи или PC-та и HDMI за мултимедийни плеъри, игрови конзоли или други устройства, използващи стандарта.

Стойката на мониторите позволява настройка на наклона, а опцията за 100×100 VESA монтаж дава възможност за алтернативни инсталации на стена или бюро, например с помощта на стойките AOC AS110 или AD100 за пълна ергономична гъвкавост. Всички V4 модели разполагат и с два 2W говорителя.

U27V4EA идва с 4K Ultra HD панел, който предлага плътност на пикселите от 163 пиксела на инч на екран с диагонал 27”. Така се постигат изключително остри изображения и текст, а допълнителната екранна площ предлага място за още приложения. U27V4EA има висока пикова яркост от 350 нита, което го прави използваем дори в най-ярките среди. Подобно на своите QHD събратя, този 4K модел има 4 ms GtG време за реакция и Adaptive-Sync поддръжка, елиминираща накъсването и насичането и така се превръща в чудесен 4K за игри от време на време.

Q24V4EA (23,8”), Q27V4EA (27”) и Q32V4 (31,5”) са с IPS панели с QHD резолюция (2560 x 1440) при 75 Hz честота на опресняване и 4 ms GtG време за реакция. Low Blue Light режимът и технологията FlickerFree намаляват умората в очите за по-комфортна употреба в продължение на часове.

AOC Q24V4EA, Q27V4EA, Q32V4 и U27V4EA ще бъдат налични от април, 2021 г. на цени съответно 369 лв., 469 лв., 529 лв. и 639 лв. с ДДС.

Продължете понататък
Tехнологиипреди един ден

Световният ресторантьорски и хотелиерски бизнес отваря врати като разчита на софтуер, създаден в България

Tехнологиипреди 2 дни

Новата серия монитори AOC V4 е вече тук

Кинопреди 2 дни

“За душата” отличен със “Златен глобус” за най-добър анимационен филм

Tехнологиипреди 2 дни

Стрийминг платформите са още една врата за изкуството

Lifestyleпреди 2 дни

Безплатен транспорт за Нестле за Живей Активно! на 6 март към Витоша

Tехнологиипреди 2 дни

Броят приложения в Huawei AppGallery е нараснал почти двойно за 1 година

Културапреди 2 дни

Митични същества и приказни светове оживяват на страниците на „Предсказанието“

Културапреди 2 дни

Astra е новият 15-и герой във VALORANT

Музикапреди 2 дни

Българската песен на Евровизия 2021 ще бъде представена на 10 март с концерт на Виктория

Lifestyleпреди 2 дни

FOREO с кампания за Международния ден на жената: Търсят се 1000 уникални жени

Музикапреди 4 седмици

Sia и David Guetta с още една песен към филма “Music”

Tехнологиипреди 3 седмици

Стартира Национално проучване “Заплатите в Софтуерния Бранш” 2021

Обществопреди 4 седмици

Стефан Николов: Кризата, предизвикана от COVID-19 може да бъде двигател за бизнеса

Музикапреди 3 седмици

Слушаме най-доброто от P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Културапреди 4 седмици

БГ автори търсят пресечната точка между съвременната и изкуството с изложба в галерия “УниАрт”

Културапреди 4 седмици

Даян Чембърлейн излиза на български

Културапреди 1 седмица

„7 ключа, за да събудим жизнената си сила” от Цветанка Шопова

Културапреди 2 седмици

Български научен труд в сферата на образованието оспори политиките на ООН

Литературапреди 4 седмици

Тийнейджърка търси „21 начина да умреш“, за да намери силата да живее

Културапреди 2 седмици

Исабел Алиенде: „На жените с обич“

Горещо