Открийте ни и в

Lifestyle

Добро здраве през зимата

MIKA

публикувано

на

Добро здраве през зимата 26

снимка: ПР

Безспорно зимата означава дълги, уютни нощи и допълнително време с любимите хора, но същевременно крие и повишен риск от заболявания поради намаленото излагане на слънчева светлина и непосредствената близост до болни от упорити вируси и грипове.

Естествено, тези периоди могат да бъдат кошмарни, но е напълно възможно разболяването да се избегне. TEMPUR® разказва за начина, по който сънят може да помогне за преборването  и дори предотвратяването на болестта.

ПОВИШЕН РИСК ОТ НАСТИНКИ

Всяка зима случаите на настинки и грип се увеличават главоломно, което означава хиляди хора да отсъстват от училище или работа заради кашлица, подсмърчане, хрема и възпалено гърло.

Пониженото количество слънчева светлина и нивата на ултравиолетова радиация през зимата, означават, че тялото ни не произвежда достатъчно количество витамин D. Този важен витамин ни помага да се борим с вирусите и инфекциите, а това може да обясни защо сме склонни по-често да се разболяваме през зимните месеци.

Топлите, пренаселени пространства, като автобуси, влакове и офиси, осигуряват перфектна среда за разпространението на вирусите и грипа от човек на човек.

ОПАСНОСТИ ПРИ ЗИМНИЯ ГРИП

Вирусите са нещо, което се случва изключително често, но зимният грип може да бъде далеч по-неприятно заболяване, понякога дори смъртоносно. Сигналите, че може да сте пипнали нещо повече от обичайна вирусна настинка, са:

  • Треска;
  • Болки в мускулите и ставите;
  • Главоболия;
  • Гадене;
  • Умора и слабост.

Някои хора са по-податливи на опасностите, които грипът крие, например, бебетата или малките деца, бременните и възрастните хора.

КАК СЪНЯТ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ БОЛЕСТТА?

За щастие, има начини да се справите с вирусите и грипа – и един от най-добрите е сънят.

Чрез него тялото се бори с инфекциите и се защитава от болестта като увеличава клетъчното производство и подсилва имунната система. Сънят ускорява и възстановителния процес, което обяснява защо недостатъчното му количество води до по-дълго време за оздравяване.

И така, ако искате по-бързо да се върнете към обичайната си форма, опитайте да увеличите времето за сън с около час всяка вечер, за да повишите шансовете си за бързо възстановяване. Придържането към добра практика, например, да си лягате по едно и също време всяка нощ, също ще помогне.

Формирането и спазването на подходящи навици за сън е ключов момент от превенцията на бъдещи заболявания – просто опитайте да не прекарвате целия ден в леглото, тъй като това може да има обратен ефект.

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВИРУСИТЕ?

Когато страдате от тежка настинка, няма много неща, които можете да направите, защото е нужно време. И все пак, не се отчайвайте, защото можете да вземете мерки, за да избегнете повторно разболяване.

Настинките и грипа лесно се разпространяват чрез пряк контакт с болни хора или със заразени повърхности. Затова е важно да миете ръцете си редовно, за да предотвратите разпространението на бактериите, особено когато кихнете или кашляте.

Колкото по-силни и здрави сте, толкова по-устойчиви ще бъдете срещу болестта. Уверете се, че менюто ви включва богата на витамини храна, с много плодове и зеленчуци и се опитайте да спортувате редовно, дори през зимата.

Друг вариант е да се ваксинирате – нещо, което много хора правят всяка година преди студения сезон. Обикновено вашият личен лекар или фармацевт може да ви постави ваксина.

Ако се притеснявате от симптомите на настинката или грипа, винаги търсете медицински съвет.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света

MIKA

публикувано

на

от

FOREO в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света 27

снимка: ПР

FOREO, шведският иновативен козметичен бранд, е една от трите най-популярни марки за грижа за кожата в света. Това сочи проучване на Lookfantastic (премиум онлайн ритейлър), според което компанията се класира в топ 3 с изумителните 6 851 000 търсения в Google по целия свят. Това е поредно впечатляващо постижение за FOREO, след като тя завърши предизвикателната 2020 г. с над 20 млн. клиенти и стабилен ръст в продажбите.

Проучването на Lookfantastic за електронните търговци на продукти за красота поставя FOREO на трето място в класацията „Най-популярните марки за грижа за кожата“, благодарение на зашеметяващите над 6 млн. глобални търсения в световната търсачка Google. Шведският бранд оставя зад себе си добре познати козметични марки като Eucerin, Pai и Moroccanoil със съответно само 5 618 000, 4 900 000 и 2 682 000 търсения.

„Гордеем се, че сме в топ 3 на най-популярните марки за грижа за кожата в света, като за нас това не е изненада. FOREO е известна със своите иновации и висококачествени трайни продукти. На всеки 10 секунди по света се продава по едно устройство FOREO, защото хората знаят, че нашите уреди са страхотна инвестиция. Това поредно блестящо класиране на FOREO официално стартира „десетилетието на технологиите за красота“ за нас и доказва, че бъдещето на красотата със сигурност е в иновациите и технологиите“, каза Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Основана от визионера Филип Седич, FOREO променя и прекроява индустрията за красота през последните 8 години. Марката е най-известна със своя водещ продукт LUNA 3, най-мекото, масажиращо устройство за професионално почистване на лицето в света, както и с UFO 2, най-добрия уред за цялостна СПА терапия за лицето у дома, който промени изцяло рутинните грижи за кожата, предлагайки множество функции като затопляне, нанасяне на маски, инфузия, овлажняване, LED светлини, масаж и охлаждане в едно сладко малко устройство.

FOREO продължава своето пътуване, като непрекъснато работи върху нови иновации и наскоро пусна на пазара микротоково устройство за тонизиране на лицето BEAR, демонстрирайки още веднъж, че няма ограничения пред това, което можем да очакваме от бранда в близките години.

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

Продължете понататък

Lifestyle

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители

MIKA

публикувано

на

от

Vivre формулата на успеха: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. потребители 28

Успешната бизнес формула: 9 години на 9 пазара с 1.1 млн. уникални потребители и продажби за над 261 млн. евро 

Водещият онлайн търговец на мебели и домашен дизайн за Централна и Източна Европа Vivre отбелязва деветия си рожден ден с общи продажби на стойност над 261 млн. евро при 6.3 млн. обработени пратки. Компанията е успяла да достигне до 1.1 млн. уникални потребители, а до края на годината се очаква броят им да нарасне до 1.4 млн.

Най-много поръчки са направени от Румъния, България, Унгария и Хърватия. Мебелите остават бестселър категория с продажби за над 80 млн. евро. В България компанията празнува осмия си рожден ден с общи продажби за над 45 млн. евро за целия период на дейност.

През първото тримесечие на 2021 г. продажбите на компанията отбелязват увеличение с около 28% в сравнение със същия период на миналата година. Много успешна се оказа програмата Marketplace, която стартира през 2020 г. в Румъния и осигури на офлайн продавачите бърз и лесен достъп до онлайн платформата на компанията. Към този момент платформата включва над 500 активни доставчици.

„Нашият рожден ден идва с големи планове за консолидиране на пазарите. Последната година разкри огромните предимства на електронната търговия, затова трябва да сме в крак с бързите темпове на този пазарен сегмент. Искаме да се превърнем в най-предпочитания търговец на мебели и дизайн за дома в региона. Ръстът на продажбите през първото тримесечие на тази година отговаря на прогнозните ни нива от 30%. Това ни дава увереност, че сме на прав път и инвестициите ни бележат успех“, споделя Моника Кадоган, основател и изпълнителен директор на Vivre.

От 6 до 17 май 2021 г. всички направени поръчки са с безплатна доставка и без такса за обработка. 

Продължете понататък

Горещо