Connect with us

Събития

Доминацията на adidas ADIZERO продължава – Tigist Assefa печели победата на маратона в Берлин

Avatar

Публикувано

на

Tigist Assefa adidas

снимка: ПР

Зашеметяваща победа за Tigist Assefa от adidas в 48-ия Берлински маратон, етиопската атлетка доказа, че няма нищо непостижимо. Тя взе дистанцията за невероятните 2:15,37 ч., което е и третото най-бързо време на маратон за всички времена, непосредствено след времената на Paula Radcliffe и Brigid Kosgei.

За маратона Assefa избра рекордьорките обувки ADIOS PRO 2 на adidas – с тях тя отбеляза и предишната си победа още в първото ѝ участие в маратон, което бе едва през март тази година. В Берлин тя отново успя да отвоюва победа с зашеметяващите 18 минути и 24 секунди, като дори подобри досегашният си личен рекорд с почти 3 минути.

Редом до нея, на подиумът при жените, се нареди още един силен adidas маратонец – Rosemary Wanjiru, която завърши втора за 2:18,00 ч. при своя дебют, а Abayechew зае трето място. Така трите дами отличиха силно adidas присъствие на маратона и взеха златна, сребърна и бронзова награда от маратона в Берлин.

След победата си Асефа сподели: „Уау, какъв ден! Тренирах толкова упорито и това, че дойдох тук в Берлин и спечелих, е страхотно – всичко си заслужаваше. Това е огромна победа за мен, защото станах третата най-бърза на маратон за всички времена и наистина доказах на себе си, че няма невъзможни неща. Благодаря на всички, които ми помогнаха да постигна този триумф, чувствам се толкова горда и благодарна.“

Advertisement

Междувременно, при мъжете в маратона на второ място се класира Mark Korir с впечатляващото време от 2:05,58 ч. Със сребърния си медал Корир затвърди доминацията на подиума за гамата ADIZERO на adidas, носейки обувките ADIOS PRO 3.

В мъжкия маратон се състезаваха и Andamlak Belihu и Abel Kipchumba от adidas, които завършиха съответно на четвърто и пето място. И Belihu и Kipchumba постигнаха огромни лични постижения, като Belihu подобри предишното си най-добро време с повече от 3 минути. Belihu тръгна много силно през първата половина на състезанието, бягайки заедно с Kipchoge, за да премине под 60 секунди на средата на дистанцията, но Korir и Abate се завърнаха силно през втората половина, за да заемат местата си на подиума.

НАСЛЕДСТВОТО НА ADIZERO

След като помогна на най-добрите бегачи в света да счупят седем световни рекорда през последните две години, adidas ADIZERO несъмнено доказа своята доминация. Разработени заедно с най-бързите атлети и предназначени за тях, основните успехи на ADIZERO включват:

  • Peres Jepchirchir, който постави нов световен рекорд на полумаратон с ADIZERO Adios Pro 1 през 2020 г.
  • Tamirat Tola, който стана световен шампион в маратона за мъже в Орегон това лято с ADIZERO Adios Pro 2 и счупи рекорда на Световното първенство по лека атлетика, непокътнат от 2009 г.
  • Bekelech Borecha, която спечели състезанието за жени на маратона в Прага по-рано тази година, носейки ADIZERO Adios Pro 3.
Continue Reading
Advertisement