Connect with us

Общество

„Дон Жуан“ на Александър Морфов в поредицата „Представленията, които ни създадоха“

Avatar

Публикувано

на

Дон Жуан архив Народен театър 1

снимка: Дон Жуан, архив Народен театър

 

Режисьорът разказва за емблематичния си спектакъл на 21 май в Yalta Art Room

Третото издание на поредицата „Представленията, които ни създадоха“ е посветено на спектакъла „Дон Жуан“ на Народен театър „Иван Вазов“ с режисьор Александър Морфов. След срещите с Явор Гърдев и Теди Москов той ще бъде специален гост на събитието на 21 май от 19.30ч. в Yalta Art Room. „Дон Жуан“ е имал премиера през 2007, като се е играл над 10 години и почти 200 пъти. Остава в историята на първата ни сцена като един от най-обичаните и добри спектакли, а публиката и до днес помни романтичните превъплъщения на актьорите и красивите мащабни сценографски решения.

Заедно с Александър Морфов на 21-ви май в Yalta Art Room публиката ще се срещне и с част от екипа на „Дон Жуан“. Ще се прожектират снимки от самия спектакъл, ще се обсъждат творческите идеи зад режисьорските решения и всеки един зрител ще може да зададе своите въпроси на участниците.

Advertisement

„Дон Жуан“ е отличен с множество награди като АСКЕЕР 2007 за поддържаща женска роля (Рени Врангова), за режисура (Александър Морфов) и за най-добро представление. Също така – ИКАР 2007 за най-добър спектакъл, за режисура и за поддържаща мъжка роля (Захари Бахаров). Екипът на спектакъла по текст на Жан-Батист Молиер включва звезди като режисьора Александър Морфов, костюмографа Марина Райчинова, хореографа Мила Искренова и актьорите Деян Донков, Захари Бахаров/Велислав Павлов, Ана Пападопулу, Рени Врангова, Жорета Николова, Валентин Ганев, Валери Йорданов, Юлиан Вергов, Пламен Пеев, Руси Чанев, Лидия Инджова, Теодора Духовникова, Филип Аврамов, Деян Ангелов, Дарин Ангелов, Слав Бистрев, Улиана Чан, Владислава Николова, Милена Аврамова, Ева Данаилова. Сценографията е дело на Александър Морфов.

„Аз притежавам честолюбието на завоевател. Чувствам, че сърцето ми би могло да обича цялата земя. И също като Александър Македонски бих пожелал да съществуват и други светове, за да мога и над тях да разпростра любовните си завоевания.“ – Дон Жуан, изигран брилянтно от актьора Деян Донков.

Местата са ограничени, а запис от срещата ще бъде качен на страниците на Yalta Art Room след срещата.

Събитието се осъществява с подкрепа на Национален фонд „Култура“ и Народен театър „Иван Вазов“!

„ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА, КОИТО НИ СЪЗДАДОХА“ – серия дискусии с безплатен достъп, в които участие ще вземат емблематични творци, свързани с театралното изкуство в България.

Advertisement

Проектът е мечта на Сдружение „Партизан“ от зародиша на Yalta Art Room. Създателите му гледат на това приключение като образователен жест, обърнат към всички поколения артисти и любители на театралното изкуство.“

„ПРЕДСТАВЛЕНИЯТА, КОИТО НИ СЪЗДАДОХА“ са с вход свободен и записи от срещите ще бъдат качени в онлайн страниците на пространството.

Очаквайте и следващите гости!

Continue Reading
Advertisement