Connect with us

Кино

ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН с най-гледаната кинопремиера за 2014 г.

Avatar

Публикувано

на

Dracula Untold BG poster small1

Dracula Untold BG poster smallЕпичното фентъзи ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН се превърна в най-гледаната кинопремиера в България за 2014 г. С близо 41,000 зрители само за три дни, дългоочакваната екранизация на историята за Влад Цепеш зае първото място по гледаемост тази година, изпреварвайки историческия епос „Ной“ и екшън трилъра на Люк Бесон „Люси“. Неразказаната история на най-известния вампир в литературата и киното покори киносалоните в Бълагрия и събра приходи от близо 335,000 лв. само за три дни. Това нарежда филма на второ място по приходи от откриващия уикенд за тази година, като отстъпва единствено на „Ной“.

Приходите от дългоочакваната екранизация на историята на Влад Цепеш правят филма и най-касовата октомврийска премиера на всички времена в България.

Люк Еванс и блестящото му превъплъщение в образа на Влад Цепеш се превърнаха в най-обсъждания филм през изминалите седмици. С рекордния брой зрители за първия уикенд ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН се превръща във втората най-гледана 2D кинопремиера на Universal за всички времена в България. Единствено Люк Еванс изпреварва Люк Еванс, но с ролята си на Оуен Шоу в „Бързи и яростни 6“. ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН се нарежда на още едно почетно място сред филмите на Universal – само за три дни се превърна в третата най-гледана 2D премиера на студиото у нас за всички времена.

Освен в България, филмът излезе в киносалоните този уикенд в САЩ и на 16 други кинопазара. Съвсем очаквано, неразказаната история на Влад Цепеш оглави международния боксофис.

Всички, които са пропуснали истинската история на ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН, могат да я проследят вече в кината и IMAX.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement