Открийте ни и в

Музика

Дръм енд бейс в титанични размери за рождения ден на H.M.S.U.

MIKA

публикувано

на

Hard Music and Sounds United или H.M.S.U. скоро ще навърши 17 години и държи да подчертае този факт с невиждан досега купон в трите зали на Парти център 4КМ. Партито е на 23 януари 2016 г.

Освен джедаите от крюто, в програмата ще слушаме в микс на живо и *7 специални гости от бъдещето*, което ще направи събитието много повече от поредното електронно парти. Става дума за артисти, издаващи продукция с марките Metalheadz и Eatbrain.

*EATBRAIN* е лейбъл на унгарския продуцент JADE, който се превърна в един от законодателите на модернистичното дръм енд бейс звучене, познато като *нюрофънк*. Лейбълът издава артисти като Mefjus, Telekinesis, Teddy Killerz, Mindscape, Dabs и дори самият Chris.SU. Вече имахме удоволствието да чуем повечето от тях на предишни партита на HMSU. Може би сте мяркали и обложките на плочите им, наситени с цвят и агресивни манга рисунки, ако не – със сигурност сте попадали на титаничната продукция на артистите от *EATBRAIN*.

*METALHEADZ* няма нужда от представяне за повечето фенове. Ако все пак по някаква причина се чудите за какъв метъл или хардкор става дума, нека да уточним – това е каталогът на GOLDIE, който е започнат в далечната 1994 г. и на практика въвежда понятието drum’n’bass. Както можете да се досетите,счита се за повече от престижно да имаш дори едно парче издадено с тази марка. Правите ли вече сметка как звучи цяла една зала, посветена на творчеството им?

Споменатото дотук ще се случва в двете големи зали, но за събитието ще отворят врати и двете малки – така партито ще тече едновременно в целия Парти център. Звукът и светлината ще засенчат спектакъла на Жан Мишел Жар, а още изненади около рождения ден тепърва предстоят.

Промоционалните билети за събитието вече са разпродадени, а до 10 януари можете да се сдобиете с такива на стойност 20 лв. от столичните магазини 4:20 Shop и BreakPoint, както и в разпространителната мрежа на Eventim.bg. След тази дата цената на билетите е 25 лв., а в деня на събитието и на входа – 30 лв.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Реклама https://www.facebook.com/events/448503252871986

Общество

8m/s с нов сингъл

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Metalcore/hardcore формацията 8 M/S представи своят нов сингъл. Песента идва седмица след като групата обяви своя нов вокалист.
Парчето носи името “LEECH” и е част от предстоящия сплит на групата със софийската beatdown група NEVER PREY.

Продължете понататък

Музика

NOCKTERN ще представят новия си албум “Scavengers”

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

NOCKTERN обявиха представянето на новия си албум “Scavengers”. Събитието ще се състои на 15 май в зала „Раковски 108“.

През пролетта на 2020 г. NOCKTERN издадоха дебютния си сингъл “Dark Water”, с който демонстрираха смесица от различни жанрове, променяйки познатото ни досега звучене. Последвалата песен “Hollow” (feat. SAÍGO) потвърди, че групата със сигурност не се ограничава в стилови рамки, а преди месец музикантите публикуваха и пиано творбата “Home”, с която обявиха излизането на новия си албум “Scavengers”.

Освен неиздавана досега музика, по време на концерта ще видим и премиерното представяне на официалния видеоклип към ключовата едноимена творба от албума. Цялостната атмосфера ще бъде допълнена от специфични концептуални визуализации и сценография, изготвени ексклузивно за шоуто от Полина Герасимова. Към събитието ще се включат специални гост-музиканти, които ще бъдат обявени скоро.

Творбите в албума “Scavengers” засягат теми като консуматорството в днешния свят, меланхолия, взаимодействие и комуникация, осъзнаване на действията и бездействията от страна на човечеството и последиците от тях, отразяващи се както върху природата, така и върху обществото. Буквалният превод на думата “scavenger” е чистач или животно, което се храни с остатъци, но то може да бъде и създание, което съумява да използва намереното и изхвърленото, за да изгради нещо напълно ново от него.

Официални партньори на събитието са Министерство на културата, Музикаутор, EventEase, Bare Hands Society и КЕВА.

NOCKTERN (в състав Стоимен Стоянов и Борис Малеванов) е група, която твори музика в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които музикантите си партнират са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co) и Mytrip. Досега NOCKTERN имат издадени три краткосвирещи албума – “No Sugar Added” (2016), “Pieces of Lyla” (2017) и NoStalgia (2020), като последният е лайв сет албум, записан с помощта на независимия български лейбъл за дроун и ембиънт музика Amek.

Научете повече за събитието тук: http://bit.ly/nocktern_scavengers_event

Купете билети от: http://bit.ly/NockternAlbumPromo

Продължете понататък

Горещо