Открийте ни и в

Lifestyle

Дубровник, пирати, крале и още съкровища по VIASAT HISTORY до края на май

MIKA

публикувано

на

Дубровник, пирати, крале и още съкровища по VIASAT HISTORY до края на май 31

Снимка: Viasat

„Дубровник: Републиката“ разказва за дипломация, шпионаж и организация на държавата. Специалното завръщане на Д-р Уилис и „Разбойници, пирати и измамници“ в три поредни съботи точно в полунощ срещу неделя, от 20 май.

Очарователната Д-р Луси Уорсли разказва историята на „Моцарт в Лондон“ на 28 май, а Д-р Джанина Рамирес се заравя в „Личният живот на средновековните крале“ в три поредни епизода всеки вторник от 23 май.

Изглежда Viasat History ще приключи учебната година с канонада от впечатляващи документални поредици.

Всяка сряда до 7 юни продължава документалния сериал в 6 части на Хърватското радио и телевизия, „Дубровник: Република“. Заснет в много филмови и телевизионни продукции, Дубровник винаги е бил уникална кино локация. Документалният сериал предлага нов ъгъл, като поставя самия град в главната роля.

3-ти епизод | 17 май Трети епизод показва пленяващата сфера на взаимоотношенията с околния свят, като се фокусира върху славната му дипломация, както и върху по-малко известния факт, че Дубровник е бил един от важните европейски центрове на шпионажа през 16-ти и 17-ти век.

4-ти епизод | 24 май Озаглавен „Системата“, 4-ти епизод показва простотата и ефективността на организация в държавата Дубровник. Още половин хилядолетие по-рано, древните жители на Дубровник вече знаели, че общият интерес стои над личния, че свободата не трябва да се продава, дори за всички богатства на света и че култът към личността поставя в опасност всички тези постулати.

Във връзка с „Дубровник: Републиката“, фото-конкурс на Viasat History за интересна, важна или отличителна снимка, свързана с историята на града ви, събира кандидатури до 21 май на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG/

Междувременно, не пропускайте специалното завръщане на Д-р Сам Уилис и „Разбойници, пирати и измамници“, вдъхновено от предстоящата премиера на „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“ по кината – в 3 поредни съботи точно в полунощ срещу неделя с начало 20 май.

Малко фигури в британската история са увалавяли въображението така, както престъпниците. От разбойници-джентълмени до авантюристични пирати и неуловими градски крадци и мошеници, дръзките приключения и колорита на тези хора извън закона ги правят анти-героите на тяхното време – богатите се боят от тях, бедните им се възхищават, а писатели и творци ги почитат.

В тази поредица в три части, историкът Д-р Сам Уилис пътува по широките пътища, морета и градски улици, за да изследва подземния свят на Британия от разбойници, пирати и измамници от 17-ти и 18-ти век. Д-р Уилис показва, че те далеч не са били аутсайдери, тъкмо напротив – те са деца на своето време. Във всеки епизод той се фокусира не просто върху различен вид хора извън закона, а върху епохата. Така сериалът се превръща в хронологичен портрет на променящото се лице на престъпността през 17-ти и 18-ти век.

Дубровник, пирати, крале и още съкровища по VIASAT HISTORY до края на май 32

снимка: PR

2-ри епизод | 27 май, полунощ, събота срещу неделя по Viasat History: Пирати! Д-р Сам Уилис се отправя в открито море в търсене на безразсъдно авантюристичните пирати от златната ера на пиратство в началото на 18 век и обяснява как те са станали най-търсени престъпници в света.

В неделя, 28 май, вижте любимката на Viasat History Д-р Люси Уорсли, която проследява забравената история на младия „Моцарт в Лондон“.

Бъдещият композитор пристига през 1764 г. в града, пълен с обещания за велико музикално бъдеще, когато е само на 8 години. Разказвайки историята на странните и неочаквани преживявания на Моцарт, Люси разкрива, че животът на малкото момче в големия град не е бил никак лесен. Високите изисквания за представленията в двореца, унижението да свири лековати мелодии на пиано в лондонска кръчма, почти фаталното заболяване и постоянните въпроси, които му задават по улиците, представляват прекалено голямо натоварване за едно дете.

Лондон, обаче, ще се окаже ключов, защото тъкмо тук младият Моцарт прави своя музикален пробив и разцъфтява от преждевременно развит изпълнител в талантлив нов композитор. Люси припомня, че на британска почва Моцарт пише първата си симфония и разкрива как преживяванията му тук го вдъхновяват огромните му постижения. Но онова, което трябва да му спечели френетични аплодисменти и най-голямо признание, завършва с подозрение, интриги и обвинение в измама…

Неделя, 28 май, 16:35 по Viasat History

От 23 май, всеки вторник в 22:00 часа, Д-р Джанина Рамирес се заравя в тайните на забележителни ръкописи, поръчани от крале, и изследва средновековния свят, който те разкриват в поредица от три едно-часови епизода, озаглавена: „Личният живот на средновековните крале“. Да видим!

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Lifestyle

Как потребителите да защитят личните си данни

MIKA

публикувано

на

от

Как потребителите да защитят личните си данни 33

Със зачестяването на фишинг атаките в Интернет и множеството засегнати от тях потребители, Европейската комисия (ЕК) призова гражданите да бъдат внимателни при въвеждането на личните си данни в онлайн платформи и сайтове. Все повече киберпрестъпници използват приканващи техники или фалшиви профили на институции, за да достигнат до личните данни на потребителите с цел злоупотреба.

Ето защо ЕК създаде кампания за повишаване на информираността на гражданите относно защитата на техните данни в онлайн пространството. Кампанията е под надслов „Твоето бъдеще. Твоят избор“ и посочва на потребителите по какъв начин биха могли да ограничат атаките върху своята лична информация.

Благодарение на въвеждането на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) съществува по-строга регламентация за компаниите във връзка с използваните от тях данни, тяхното изискване и съхранение. Според ЕК гражданите биха могли да контролират начините, по които организациите се отнасят с личната им информация. За тази цел, потребителите трябва да са запознати със следните детайли при въвеждането на своите данни в Интернет:

1.Ако администраторите на онлайн страници поискат съгласие за обработка на информация, то задължително трябва да бъде безплатно, конкретно и информирано. Общите условия без конкретни параметри или предварително маркираните полета за съгласяване с тях не се считат като стандарт и следва да бъдат докладвани.

2. Потребителите могат да оттеглят съгласието си ако променят решението си данните им да бъдат обработвани. Това следва да бъде указано и достъпно за всички граждани, използващи услуги онлайн.

3. Всички потребители следва да получават достъп до личните си данни, които организациите съхраняват за тях. При установено нарушение, гражданите на ЕС имат право да докладват на компетентните органи.

4. В някои от случаите има възможност за преносимост на данни, когато например се сменя доставчика на услуги.

5. Информация за предпочитанията на потребителите се натрупва в профил, който може да бъде използван за насочване на реклами към тях. Хората, използващи услуги онлайн, трябва да имат свободен избор дали данните им за контакт да бъдат използвани за маркетингови цели. Това става чрез изрично съгласие от потребителите. При изпращане на рекламни съобщения до личните профили без дадено разрешение, ползващите онлайн услуги могат да се обърнат за съдействие към конкретния компетентен орган.

Правилата в ЕС дават избор и механизъм на потребителите да се възползват от правата си. Повече информация за начините за обработване на лични данни може да бъде намерена на тази интернет страница

Продължете понататък

Lifestyle

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега

MIKA

публикувано

на

от

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега 34

снимка: Gian Mattia D’Alberto/LaPresse

Вече повече от век пътищата на Италия са бойно поле, на което най-добрите колоездачи в света се състезават гума до гума в битката за легендарната розова фланелка. През 2021 г. Eurosport и Global Cycling Network (GCN) обединяват сили, за да покажат на феновете по света цялото очарование на Giro d’Italia по начин, невиждан досега.

По време на тазгодишното издание на обиколката на Италия всички 21 етапа от надпреварата ще бъдат излъчени ексклузивно по Eurosport, като телевизионното предаване ще бъде придружено от дигитално излъчване без реклами на официалното мобилно приложение на Евроспорт, както и на GCN+ и Discovery+, като по този начин зрителите няма да пропуснат нито минута от състезанието.

Като допълнение на излъчването на етапите, Eurosport и GCN създадоха 360-градусовата екосистема „Домът на колоезденето“, която включва предавания с репортажи и анализи, както и нови, специални епизоди на популярния подкаст The Bradley Wiggins Show, като по този начин феновете на колоезденето ще разполагат с множество начини да се насладят на любимия си спорт.

В същото време Eurosport и GCN обявиха сключването на нов дългосрочен договор с двукратния победител в Giro d’Italia Алберто Контадор. Испанецът ще продължи да предоставя несравнимите си експертни анализи, като освен това ще коментира част от етапите за ефира на Eurosport Испания. Той обаче е само част от експертния екип, който включва и други легенди на колоезденето като сър Брадли Уигинс, Хуан Антонио Флеча, Йенс Войгт, Ролф Алдаг, Джаки Дюран, Стив Шенел и Карстен Кроон.

„Много съм щастлив, че имам възможността да споделя чудесната новина, че ще продължа да се наслаждавам на вълнението, съпътстващо най-големите колоездачни надпревари, заедно с Eurosport през следващите две години. Да продължа да бъда част от това приключение заедно със семейството на Eurosport е много вълнуващо и се надявам, че феновете ще продължат да се наслаждават на спорта също толкова, колкото и ние“, заяви Алберт Контадор.

„След невероятния старт на сезона обиколката на Италия се очакваше с огромно вълнение и чрез нашите страхотни експерти, интригуващо съдържание и комплексно отразяване, ще предоставим на феновете изживяване, което не са изпитвали на нито едно Джиро досега. Нашето глобално отразяване ще позволи на феновете от Европа, САЩ и Япония заедно да следят с притаен дъх изявите на звездите на световното колоездене в една от най-старите и престижни надпревари в този спорт. В качеството си на Дом на колоезденето нямаме търпение да запленим вниманието на публиката не само чрез телевизионното си излъчване, но и с това на дигиталните ни платформи“, сподели от своя страна Ги Восин, директор на отдел „Колоездене“ в Eurosport и GCN.

Даниел Лойд, водещ по GCN+ и директор на отдел „Състезания“, сподели: „Giro d’Italia има запазено специално място в сърцето на всеки фен на колоезденето и мога да заявя, че никога не съм бил толкова развълнуван за обиколката на Италия. За пръв път всеки километър от всеки етап ще бъде излъчен на живо и съм много горд, че Eurosport и GCN ще доближат почитателите до надпреварата по такъв невероятен начин. Разполагаме с несравним екип от коментатори и експерти, които ще анализират случващото се във всеки един от етапите“.

Като допълнително съдържание, посветено на обиколката на Италия, Eurosport ще предложи на зрителите нов епизод на поредицата „Пионери“, посветено на легендата на колоезденето от годините преди Втората световна война и двукратен победител в състезанието Джино Бартали. Епизодът ще бъде наличен на дигиталните платформи на Eurosport, както и на каналите на медията в социалните мрежи.

През 2021 г. колоездачното съдържание на Eurosport и GCN ще включва повече от 200 професионални състезания за мъже и жени, включително BMX, колоездене на писта, планинско колоездене и Олимпийския турнир. Феновете ще могат да се насладят на над 2500 часа излъчване на живо в 300 дни от годината.

Продължете понататък
Как потребителите да защитят личните си данни 35
Lifestyleпреди 18 часа

Как потребителите да защитят личните си данни

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега 36
Lifestyleпреди 19 часа

Eurosport и GCN предоставят на феновете на колоезденето най-доброто отразяване на Giro d’Italia досега

MSI разкри нови геймърски лаптопи и преносими бизнес модели от линията Creator 37
Tехнологиипреди 20 часа

MSI разкри нови геймърски лаптопи и преносими бизнес модели от линията Creator

Нова меш система от Tenda 38
Tехнологиипреди 20 часа

Нова меш система от Tenda

Новият HUAWEI Band 6 с 1.47-инчов AMOLED дисплей и 2 седмици живот на батерията вече е на българския пазар 39
Tехнологиипреди 22 часа

Новият HUAWEI Band 6 с 1.47-инчов AMOLED дисплей и 2 седмици живот на батерията вече е на българския пазар

Lavazza стартира кампания ""Повече от италианско" в България 40
Lifestyleпреди 22 часа

Lavazza стартира кампания “”Повече от италианско” в България

Първото издание на „Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната 41
Културапреди 23 часа

Първото издание на „Книги за смет” е този уикенд в пет града в страната

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021 42
Музикапреди 23 часа

Виктория с впечатляваща първа репетиция на сцената на Евровизия 2021

Кулинарно бижу отваря врати в българско село 43
Lifestyleпреди 23 часа

Кулинарно бижу отваря врати в българско село

До 350 лв. отстъпка на устройства Samsung в онлайн магазина на Vivacom 44
Tехнологиипреди 24 часа

До 350 лв. отстъпка на устройства Samsung в онлайн магазина на Vivacom

Горещо