Connect with us

Кино

Дълбините на Австралия, Шотландия по VIASAT NATURE

Avatar

Публикувано

на

Viasat Nature Deep Dive Australia episode1 005 Lizzie with Green Turtle

снимка: © Blue Ant

Това е най-новото по Viasat Nature – най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World през май.

Дълбините на Австралия

Премиера от събота 4 май в 21:00 ч.

От двуинчови новоизлюпени костенурки до 24-метрови сини китове, Австралия е дом на най-разнообразните и очарователни морски животни на планетата. По време на този сериал водещата – биоложката Лизи Дейли – потегля на епично пътуване от студените води по бреговете на Южна Австралия до тропическите рифове на северен Куинсланд и дивите течения на Западна Австралия. Докато пътува по крайбрежието, за да изследва някои от най-богатите на живот и най-изолирани морета в света, Лизи среща множество невероятни същества и невероятните хора, които ги защитават. Консултирайки се с морски специалисти и местни рейнджъри, Лизи достига до изключителни прозрения относно уникалната екология на Австралия, докато открива какво прави тези води толкова специални.

Advertisement

Viasat NATURE Hidden Volcano S01 The Dramatic Volcanic Island of Kao

снимка: © All3Media

Рубрика: Недели на природните стихии

Всяка неделя през май от 21:00 ч.

Откриваме реалната сила на природата в миналото, настоящето и бъдещето, като изследваме опустошителните горски пожари, вилнеещи из Австралия през 2019 г., сеизмичните загадки на разлома Сан Андреас и кипящите отвътре спящи вулкани в Европа. Станете свидетели на безпощадни урагани, торнада, горещини и наводнения по света с премиерата на „Скритият вулкан: Изригване от ада“, документален филм за бурното изригване на вулкана Хунга Тонга – Хунга Хаапай през 2022 г. От мусоните в Азия до ураганите в Северна Америка и спящите гиганти в Европа, научете за най-катастрофалните събития на Земята и открийте природните сили, които ден по ден оформят и променят нашия свят.

Advertisement

Скритият вулкан: Изригване от ада

Неделя 5 май в 21:00 ч.

На 15 януари 2022 г. вулканът Хунга Тонга – Хунга Хаапай изригва с мощност, равностойна на над 60 милиона тона тротил. Това е най-мощната експлозия, регистрирана някога на нашата планета. За броени минути вълни, високи колкото шестетажна сграда, опустошават тихоокеанската държава Тонга, оставяйки руини след себе си, докато учени по света опитват да осъзнаят чудовищното събитие. Присъединяваме се към екип от изследователи, които се опитват да разрешат мистериите на Хунга Тонга – Хунга Хаапай. Защо изригването на този вулкан е било толкова мощно, как се е получило толкова опустошително цунами и – най-вече – възможно ли е това да се случи и с други вулкани по света?

Шотландия: новата дива природа

Премиера от вторник 7 май в 21:00 ч.

Advertisement

Шотландия преминава в нова ера на дивата природа; водено от страстта на младостта и духа на иновация, възстановяването ѝ се е превърнало в основен въпрос за 21-ви век. С изменението на климата както намаляващата площ на местообитанията, така и постоянно нарастващото човешко население оставят своя отпечатък и природният свят трябва героично да отстоява позициите си, ако иска да остане дори и малка част от него; въпреки това много диви животни и растения тук се увеличават, процъфтяват и дори изчезнали видове се завръщат. След преоценката на дивата природа и нейната фауна, най-емблематичните местообитания в Шотландия може в бъдеще да са по-диви, отколкото можем да си представим.

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/

Continue Reading
Advertisement