Connect with us

Кино

„Черната пантера: Уаканда завинаги“ превзе Европа

Avatar

Публикувано

на

снимка: StillMoving.net за Disney

Бившият футболист Ваня Джаферович стана част не само от зрелищното събитие, но и от световната инициатива Уаканда Юнайтед

На 3 ноември в Лондон се състоя европейската премиера на Черната пантера: Уаканда завинагидългоочакваното продължение на наградения с три награди „Оскар“ (и номиниран за общо седем,  включително за „Най-добър филм“) боксофис хит на Марвел Черната пантера (2018). Предвождани от режисьора Райън Куглър, по тематичния черен килим преминаха звездите Летиша Райт, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Уинстън Дюк, Микаела Кол и Синтия Ериво, които зарадваха събралите се стотици фенове и допълнително засилиха трепетното очакване на филма.

Невероятната възможност да се докосне до неповторимата атмосфера на събитието имаше и Ваня Джаферович, който беше сред специалните гости на премиерата и благодарение на опита си като футболист, стана част и от световната инициатива Уаканда Юнайтед. Инициатива, която вдъхновена от предстоящото световно първенство по футбол в Катар, акцентира върху универсалния език и обединяваща сила на спорта и събира заедно различни култури и общности, окрилявайки следващите поколения, по подобие на Уаканда завинаги. 

Advertisement

В Черната пантера: Уаканда завинаги Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и воѝните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймор.

Черната пантера: Уаканда завинаги

снимка: Gareth Cattermole/Getty Images for Disney)

Като режисьор на филма се завръща Райън Куглър (Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул (Черната пантера). В ролите са Анджела Басет, Летиша Райт, Уинстън Дюк, Данай Гурира, Лупита Нионго, Мартин Фрийман, Теноч Уерта, Флорънс Касумба, Доминик Торн, Микаела Кол и др.

Кога ще можем да я гледаме в България?

Черната пантера: Уаканда завинаги ще ни впечатли и развълнува от 11 ноември само в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, а най-нетърпеливите ще могат да гледат филма още от 10 ноември в избрани киносалони. Билетите са в продажба.

Continue Reading
Advertisement